Westkapelse Amateur Theater brengt billenkletser ‘Van mijn erf’

De ploeg van het Westkapelse Amateur Theater is klaar voor de opvoeringen van de billenkletser 'Van mijn erf'. © (foto DM)
Redactie KW

Het Westkapelse Amateur Theater (WAT) brengt als jongste productie het stuk ‘Van mijn erf’ in de parochiezaal aan het Pastoor Deneveplein. Het minste wat men kan zeggen is dat de bewerking van de klassieker ‘De Spaanse Vlieg’ van Ernst Bach en Franz Arnold dik de moeite waard is. “Onze regisseur Gino De Muyt vertaalde het stuk in het sappige West-Vlaams”, weet voorzitter Christophe Vandewalle.

“Het is een traditie van bijna 40 jaar dat we met het Westkapelse Amateur Theater één keer per jaar een opvoering in het dialect brengen. We kiezen daarbij altijd voor een komedie”, vertelt voorzitter Christophe Vandewalle.

“Van mijn erf is een typisch stuk dat op maat van een gemeente als Westkapelle is geschreven. Het is een typisch boerenstuk waarbij het constant lachen geblazen is. Het lijkt alsof de halve gemeente ooit een scheve schaats gereden heeft. Blijven lachen en op tijd een pintje drinken is de boodschap. Een topteam van 14 schitterende acteurs onder leiding van een door passie gedreven regisseur heeft zich gedurende maanden klaargestoomd voor deze billenkletser”, aldus de voorzitter.

Trouw aan de parochiezaal

Toneelkring WAT blijft trouw acteren in de parochiezaal. “Ik denk dat de nieuwe multifunctionele zaal in de kerk van Westkapelle voor ons toneel niet echt geschikt is. Zolang er geen plannen zijn om de oude parochiezaal af te breken, blijft dit onze thuishaven”, weet de voorzitter die ditmaal met WAT gedurende vijf avonden afspraak geeft in de Westkapelse parochiezaal.

“Dat is één avond extra ten opzichte van de vorige jaren. De reden is simpel. Er is veel vraag naar kaarten. Vooral uit horecamiddens drong men erop aan om ook op vrijdag een vertoning te brengen. Vandaar dat we straks gedurende vijf avonden op de planken staan.”

Op 6, 7, 12, 13 en 14 maart brengt WAT zijn spetterende comedie.

Op de planken staan Elien Crul, Daniella Depaepe, Dascha Derudder, Luc en Sylvie Dhondt, Ann Vandewiele, Sandra Wauters, Christophe en Robby Vandewalle, Kim Van Haecke, Jan Cristophe van Speybroeck, Glenn Verkain, Stefan Vantorre en Manu Devoogt. (DM)

Info: www.toneel-wat.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier