Eerder dit jaar werd Mooneye verkozen tot finalist van De Nieuwe Lichting 2019. Samen met drie West-Vlaamse kompanen en een Gentenaar mocht frontman Michiel de weide plat spelen tijdens De Warmste Week. De band, waarvan een deel van de bandnaam afkomstig is van het dorpje Moen, heeft een fascinatie voor de maan en die combinatie werd vandaag wel heel letterlijk genomen met de opkomende nacht.

De frontman mag zich trouwens een echte Kortrijkzaan noemen want hij is onlangs verhuisd naar Kortrijk. "Het was een woelig jaar voor ons. Na onze zege begin dit jaar hebben we heel wat concerten gedaan en eind dit jaar ook een aantal huiskamerconcerten om onze nieuwe tracks bekender te maken. Dat we hier vandaag mogen staan is een unicum en een pluim op onze hoed", benadrukt Michiel nog.

Het was drummen voor een plaatsje op de weide. © TV

Mooneye opende vanavond met Black River wat op heel wat gejuich van het publiek kon rekenen. Het plein liep goed vol voor deze West-Vlaamse helden.

(TV)

Eerder dit jaar werd Mooneye verkozen tot finalist van De Nieuwe Lichting 2019. Samen met drie West-Vlaamse kompanen en een Gentenaar mocht frontman Michiel de weide plat spelen tijdens De Warmste Week. De band, waarvan een deel van de bandnaam afkomstig is van het dorpje Moen, heeft een fascinatie voor de maan en die combinatie werd vandaag wel heel letterlijk genomen met de opkomende nacht.De frontman mag zich trouwens een echte Kortrijkzaan noemen want hij is onlangs verhuisd naar Kortrijk. "Het was een woelig jaar voor ons. Na onze zege begin dit jaar hebben we heel wat concerten gedaan en eind dit jaar ook een aantal huiskamerconcerten om onze nieuwe tracks bekender te maken. Dat we hier vandaag mogen staan is een unicum en een pluim op onze hoed", benadrukt Michiel nog.Mooneye opende vanavond met Black River wat op heel wat gejuich van het publiek kon rekenen. Het plein liep goed vol voor deze West-Vlaamse helden.(TV)