West-Vlaams Provinciebestuur pakt uit met nieuw gratis magazine PREUS

Stefan Vankerkhoven

De Provincie West-Vlaanderen pakt uit met een nieuw magazine. Het kreeg als naam ‘PREUS’ en West-Vlaams ambassadeur Wim Lybaert prijkt op de cover. “Wij zijn trots op onze provincie en willen dat ook duidelijk maken met artikelen waarin de West-Vlaamse identiteit naar boven komt”, zegt gedeputeerde Bart Naeyaert.

De Provincie West-Vlaanderen investeert 153.000 euro in dit project. Het magazine PREUS werd op bijna 649.000 exemplaren gedrukt. “648.000 exemplaren belanden op vrijdag 15 februari gratis in alle West-Vlaamse brievenbussen, de rest wordt via de bezoekerscentra in de zes provinciedomeinen aangeboden”, legt Bart Naeyaert uit.

“Wij willen met dit nieuw magazine aan onze inwoners en tweede verblijvers tonen wat West-Vlaanderen en het provinciebestuur te bieden hebben”, vervolgt de provinciaal gedeputeerde. In het blad worden niet alleen de realisaties van het provinciebestuur zichtbaar gemaakt, maar ook artikels met ‘trots op West-Vlaanderen’ als insteek krijgen er een plaats. Het magazine krijgt drie edities per jaar.

Wim Lybaert

In het eerste nummer worden enkele speelterreinen in provinciedomeinen getest door een kritisch kinderpubliek en komen de nieuwe gedeputeerden in getekende vorm aan bod. De lezers krijgen vijftien leuke uit tips voor de komende periode en West-Vlaams ambassadeur Wim Lybaert vertelt over zijn roots.

“Het is voor mij een hele eer dat ik in het nieuwe magazine PREUS mijn favoriete plekjes mag beschrijven”, zegt Wim Lybaert, die voor de coverfoto op een bankje langs de Brugse Vesten poseert.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier