Wervikse Stadsharmonie annuleert livestreamconcert

Het bestuur van de Stadsharmonie besliste om hun geplande livestreamconcert te annuleren. © LV
Redactie KW

De vier afdelingen van de Stadsharmonie Wervik zouden zorgen voor een primeur. Onder de noemer Ol Tope zouden ze op zaterdag 24 oktober om 20 uur vanuit de stadszaal Oosthove zonder publiek een uniek livestreamconcert geven. Gratis te volgen op Facebook. Maar door het toenemende aantal coronabesmettingen en de aangescherpte maatregelen heeft het bestuur nu beslist om geen risico te nemen en alles af te blazen.

“We zouden met in totaal zo’n tachtig muzikanten samenzitten”, zegt voorzitter Filip Simoens. “Het concert zou ook te volgen zijn op een groot scherm in bistro-zaal ‘t Kapittel maar de horeca moet dicht. Achteraf met de muzikanten iets gaan drinken, zou dus ook niet kunnen.”

De Stadsharmonie Wervik was al enkele weken aan het repeteren in Oosthove. Eerder vonden de repetities plaats op drie verschillende locaties. “De drumband bleef in het repetitielokaal in de Speldenstraat en de bigband op zondagvoormiddag in ‘t Kapittel”, zegt Peter Renier, die instaat voor de public relations. “De harmonie en jeugdharmonie repeteerden in de Sint-Jozefskerk waar we voldoende afstand konden houden.”

“Deugd om terug samen te zijn”

“Nu gaan we de repetities een maand stoppen. Jammer dat we het livestreamconcert moeten annuleren. Er kwamen bij onze leden al stemmen op om geen risico te nemen. Het enige voordeel dat we desondanks hebben, zijn de repetities op niveau die we achter de rug hebben. Het deed ons deugd om weer samen te kunnen repeteren.” (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier