Wereldster David Guetta promoot DJ uit… Ardooie

Bert Vanden Berghe

Straf! Niemand minder dan topdj David Guetta zet dezer dagen de muziek van Dennis ‘Cartier’ Parmentier uit Ardooie in de verf. Hij voegde de nieuwe single van Dennis Cartier namelijk toe in zijn playlist op Spotify, goed voor 38 miljoen luisteraars per maand.

Afgelopen weekend stond Dennis Parmentier nog op het feestje van de Sint-Maartensstoet in zijn thuisdorp Ardooie. Daar liet hij zijn nieuwste single los op eigen publiek. ‘Underground Melody’ is het eerste nummer dat verschijnt onder het platenlabel van de vermaarde Fedde Le Grand.

Deze Nederlandse DJ scoorde in 2006 een wereldhit met ‘Put your hands up for Detroit‘ en werkte sindsdien samen met onder meer Robbie Williams, Shaggy, Coldplay en ook Dimitri Vegas & Like Mike.

DJMag, die de Belgische broertjes onlangs nog uitriep tot tweede beste DJ’s ter wereld, plaatste Fedde Le Grand overigens op plaats 22. Op Facebook wordt hij gevolgd door maar liefst 2,5 miljoen volgers.

(Lees verder onder de foto)

Dennis Parmentier met de Nederlandse DJ Fedde Le Grand, bij wie hij recent een platencontract tekende.
Dennis Parmentier met de Nederlandse DJ Fedde Le Grand, bij wie hij recent een platencontract tekende.© GF

Hit met remix van Regi

Het platencontract dat Dennis Parmentier bij hem kon verzilveren, komt niet zomaar uit de lucht gevallen. Het is het resultaat van hard werken. Dennis is de eerste Belg die Fedde onder zijn hoede neemt. Zijn label valt overigens onder dat van Armin van Buuren, ook allesbehalve klein bier. Dennis, die zijn carrière begon met een DJ-sessie in het plaatselijke jeugdhuis en tot ‘s avonds laat eigen melodieën en nummers in elkaar bokste, is intussen al meer dan een bekend gezicht in de streek.

“Zo’n samenwerking bereik je niet van vandaag op morgen”

In de zomer staat zijn agenda bomvol. Een festival in Hongarije, een club in Spanje of het podium van Tomorrowland? Dennis draait er zijn hand niet voor om, alhoewel zijn bescheidenheid een al even groot kenmerk is als zijn talent. Hij timmert al jaren stevig aan de weg.

(Lees verder onder de foto)

Vorige week lanceerde Dennis zijn nieuwe single 'Underground Melody'.
Vorige week lanceerde Dennis zijn nieuwe single ‘Underground Melody’.© GF

Afgelopen zomer had Dennis nog een stevige hit beet met een remix van Ellie, het succesnummer van Regi, dat al bijna 200.000 keer beluisterd werd via Spotify.

Tussen wereldsterren

Op dat populaire kanaal is ook David Guetta actief. Zijn kanaal haalt daar maandelijks net geen 38 miljoen (!) luisteraars. Niet alleen vind je er zijn eigen nummers, maar in zijn persoonlijke playlist zet hij ook andere DJ’s in de kijker.

Een paar dagen geleden zette hij daar vijf nieuwe nummers op, van wereldsterren als Skrillex, Dua Lipa en… onze eigenste Dennis Cartier. En dat amper drie dagen nadat hij het nummer Underground Melody op de wereld losliet.

In Krant van West-Vlaanderen liet Dennis vorige week nog optekenen dat hij met nieuwe nummers mikt op een clubhit en dat hij hoopt dat Underground Melody zal zorgen voor een doorbraak of samenwerkingen met andere dj’s.

Zo’n samenwerking bereik je niet van vandaag op morgen. Er komt nog meer hard werken en een portie geluk bij kijken. Maar ik heb het gevoel dat ik goed op weg ben.” Profetische woorden, zo blijkt nu…