Wereldmuziek en -dans tijdens Feest in ‘t Park in Brugge

Feest in 't Park, het gratis mondiale stadsfestival, brengt op 30 juni opnieuw de wereld naar het sfeervolle Minnewaterpark in Brugge. © PDV
Redactie KW

Op zaterdag 30 juni vindt de 29ste editie van Feest in ‘t Park plaats in Brugge. Een stevige portie wereldmuziek, verrassende workshops, een wereldkinderdorp en een zuiderse Bazaar zijn de belangrijkste ingrediënten voor het mondiale feestje in het Brugse Minnewaterpark.

Feest in ‘t Park, het gratis mondiale stadsfestival, brengt op 30 juni opnieuw de wereld naar het sfeervolle Minnewaterpark in Brugge. Groepen als Drumspirit, Arumbo, Djeli Moussa Condé, Antwerp Gipsyska Orkestra en het Brugse dj-collectief Team DAMP moeten de zuiderse sfeer naar het Minnewaterpark brengen.

Vanaf 14 uur kan je er onder meer een Egyptische tanouradanser en diverse Afrikaanse circus- en dansacts zien. Je kunt ook boksen voor een betere wereld, een nieuwe taal aanleren in de taalcarrousel of kizomba en salsa dansen. Feest in ‘t Park, een organisatie van de Noord-Zuiddienst van de Stad Brugge en de ‘Feest in’t Park’-werkgroep, blijft immers aandacht vragen voor zaken als internationale solidariteit, diversiteit en verdraagzaamheid.

Meer dan veertig workshops

Het evenement biedt ook werelds vertier aan kinderen aan in het ‘wereldkinderdorp’. In totaal is er keuze uit meer dan veertig muziek-, dans- en creaworkshops uit alle continenten. Er wordt ook op een creatieve manier omgegaan met minder bekende elementen van het WK voetbal en is er zelfs aandacht voor de nationale feestdag van Congo. In de ‘Bazaar’ kun je naast allerlei gerechten uit de wereldkeuken ook kennismaken met dertig humanitaire organisaties die hun projecten in het Zuiden in de kijker zetten.

Stad Brugge is tien jaar jong als Fair Trade Stad en ook dat wordt uitgebreid gevierd op Feest in’ t Park, onder meer met een fairtrade kookbattle, een spiegelpaleis en veel ‘faire prijzen’. Voor het ontwerp van de affiche werd opnieuw een wedstrijd uitgeschreven die zich richt tot de leerlingen die in Brugse scholen een grafische opleiding volgen. Uit bijna honderd inzendingen koos de Feest in ‘t Park werkgroep het winnende ontwerp.

Dat kwam van Luna Remorie van het Technisch Instituut Heilige Familie. Zij kreeg uit handen van schepen Dirk De fauw een waardebon van 100 euro. Feest in ‘t Park is nog steeds een gratis festival, maar om dat zo te houden, roept de organisatie de bezoekers op om te consumeren bij de bars en eetstandjes en niet zelf eten en drinken mee te brengen. Het evenement vangt aan om 14 uur en duurt tot 1 uur ‘s nachts.

(PDV)

Alle info op www.feestintpark.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier