Wellicht extra plaatsen voor Dranouter Zomersessies

Redactie KW

Dranouter Festival Dranouter is tevreden met de versoepelingen voor de evenementensector, maar heeft nog geen beslissing genomen hoe en met hoeveel ze de capaciteit van hun zomersessies zullen opkrikken. In principe mogen ze het aantal tickets verdubbelen.

Festival Dranouter kan dit jaar niet kan doorgaan door de coronamaatregelen zal er deze zomer toch muziek weerklinken in Dranouter. Onder de naam Dranouter Zomersessies organiseert Dranoeter vzw in juli en augustus enkele concertdagen met live muziek voor een beperkt publiek.

Het maximumaantal bezoekers lag oorspronkelijk vast op 200, maar door de versoepelingen van de veiligheidsraad zou het dubbele mogelijk zijn. “Op zich is het goed nieuws en we zijn blij dat de Veiligheidsraad begrip toont voor de zwaar getroffen evenementensector”, zegt woordvoerder Sofie Pauwels van Festival Dranouter. “De versoepeling stelt ons in staat om meer volk toe te laten op ons terrein. We zijn nu aan het kijken hoe we dat zullen doen, want we willen er zeker van zijn dat het op een veilige manier kan blijven gebeuren. Het is niet zo dat we zo maar 200 extra tickets online gaan zetten. We moeten kijken hoe we de shelter anders kunnen indelen, overleggen met de klank- en lichttechnici, extra medewerkers optrommelen… We hebben het al redelijk druk gehad deze namiddag.”

Voorlopig elf zomersessies

Er stonde al elf Dranouter Zomersessies gepland. Op vrijdag 10 juli vult Portland de affiche samen met Dries. Op zaterdag 11 juli komen Yevgueni, Mooneye en Willy Organ. Op zondag 12 juli komt Portland voor een tweede keer samen meet Meskerem Mees. Geike Arnaert, Tiny Legs Tim en Fokkersvreugde zijn te zien op vrijdag 17 juli. De dag erna komen Faces On TV, The Calicos en Renée langs. Het weekend wordt op zondag 19 juli afgesloten met Geike, Meskerem Mees en The Bonnie Blues. Vrijdag 24 juli staan Absynthe Minded en Lee Anderson op het programma. Zaterdag komen The Bony King of Nowhere en Junior. Zondag 26 juli zullen Stef Kamil Carlens en De Cauter Trio de revue passeren. Op 31 juli staat de zomersessie in het teken van comedy, met Jan-Bart De Muelenaere, Bas Birker en Lukas Lelie.

Uitverkocht

“De zomersessies waren allemaal heel snel quasi uitverkocht. Voor enkele concerten waren er nog een paar tickets beschikbaar. Er was een grote vraag naar meer tickets. Dankzij deze versoepelingen zullen we die wellicht kunnen aanbieden. We zullen daarover heel binnenkort een beslissing nemen. In ieder geval hopen we ook meer mensen de mogelijkheid te geven om deze zomer van live muziek te genieten en we moeten eerlijk zijn: hoe meer mensen, hoe meer inkomsten en hoe beter het is voor Festival Dranouter 2021”, besluit Sofie Pauwels. (TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier