Vanaf nu zien we opnieuw elke zondagavond hoe acht nobele onbekenden (vijf mannen, drie vrouwen) elkaar het jawoord geven en meteen na hun eerste ontmoeting in het huwelijksbootje stappen. Ook dit seizoen schreven meer dan 3.000 kandidaten zich in de hoop de liefde van hun leven te vinden. Want het programma heeft wel degelijk koppels opgeleverd, dankzij de experts die de koppels zorgvuldig matchen.

Stijn Van Poucke en Nuria Gilizintinova, allebei afkomstig uit Kortrijk, waren dé sterren van het eerste seizoen. Op het eerste zicht leek hun huwelijk geen lang leven beschoren, maar ze groeiden steeds meer naar elkaar toe. Op het einde van de eerste reeks besloten ze getrouwd te blijven.

Kort voor het moment dat de levens van Stijn en Nuria heeft veranderd. (Foto VTM) © De Jaren 2010 voor Dummies,

In KW Weekend blikte Nuria een jaar geleden nog eens terug op het originele trouwfeest. "Het was vooral hectisch. En veel te snel voorbij. Ik mis soms die tijd waarin Stijn en ik het voor onszelf moesten houden dat we een koppel waren, dat was ons geheimpje en daar genoot ik van. Het maakte ons een beetje anders. Net als toen ik zwanger was, dat hebben we ook lang voor onszelf gehouden. Maar al heel gauw zit je weer in een dagelijks ritme natuurlijk, de was en de plas, af en toe een ruzie waarna ik denk dat ik er nooit aan had moeten beginnen, wat ik na vijf minuten alweer inslik omdat ik besef dat ik echt wel heel gelukkig ben... Een restantje van mijn rebelse karakter allicht."

Al gaf ze meteen ook aan dat Stijn wel degelijk de man van haar leven is: "Los van het feit dat ik hem fantastisch vind, is hij heel eerlijk, wat ik erg apprecieer. Maar hij kan ook eerlijk zijn op het irritante af. Hij zegt wat hij denkt, maar soms houdt hij daar dan ook koppig aan vast, wat je er ook tegenin brengt. Maar ik ben al bij al wel zeker dat ik hem zachter heb gemaakt, of dat we elkaar zachter hebben gemaakt."

Nuria en Stijn groeiden in de loop van het programma steeds dichter naar elkaar. (Foto VTM) © Blind Getrouwd

Vandaag zijn de twee nog steeds gelukkig getrouwd én hebben ze de handen vol met hun twee zoontjes, de bekroning van hun liefde.

Het is voorlopig het eerste en laatste West-Vlaamse huwelijk in Blind Getrouwd. In seizoen twee kwamen geen West-Vlamingen aan bod. In het derde seizoen zagen we overigens nog Lieve Vanoverschelde uit Brugge opduiken. Zij vond de liefde bij Aljosja uit Gent. Ook zij bleven getrouwd, maar besloten bijna een jaar later om toch te scheiden. In het vierde en vijfde seizoen - dat vanavond dus start - komen geen West-Vlamingen aan bod.

Blind Getrouwd, op zondag 16 februari om 19.55 uur op VTM.

Vanaf nu zien we opnieuw elke zondagavond hoe acht nobele onbekenden (vijf mannen, drie vrouwen) elkaar het jawoord geven en meteen na hun eerste ontmoeting in het huwelijksbootje stappen. Ook dit seizoen schreven meer dan 3.000 kandidaten zich in de hoop de liefde van hun leven te vinden. Want het programma heeft wel degelijk koppels opgeleverd, dankzij de experts die de koppels zorgvuldig matchen.Stijn Van Poucke en Nuria Gilizintinova, allebei afkomstig uit Kortrijk, waren dé sterren van het eerste seizoen. Op het eerste zicht leek hun huwelijk geen lang leven beschoren, maar ze groeiden steeds meer naar elkaar toe. Op het einde van de eerste reeks besloten ze getrouwd te blijven.In KW Weekend blikte Nuria een jaar geleden nog eens terug op het originele trouwfeest. "Het was vooral hectisch. En veel te snel voorbij. Ik mis soms die tijd waarin Stijn en ik het voor onszelf moesten houden dat we een koppel waren, dat was ons geheimpje en daar genoot ik van. Het maakte ons een beetje anders. Net als toen ik zwanger was, dat hebben we ook lang voor onszelf gehouden. Maar al heel gauw zit je weer in een dagelijks ritme natuurlijk, de was en de plas, af en toe een ruzie waarna ik denk dat ik er nooit aan had moeten beginnen, wat ik na vijf minuten alweer inslik omdat ik besef dat ik echt wel heel gelukkig ben... Een restantje van mijn rebelse karakter allicht."Al gaf ze meteen ook aan dat Stijn wel degelijk de man van haar leven is: "Los van het feit dat ik hem fantastisch vind, is hij heel eerlijk, wat ik erg apprecieer. Maar hij kan ook eerlijk zijn op het irritante af. Hij zegt wat hij denkt, maar soms houdt hij daar dan ook koppig aan vast, wat je er ook tegenin brengt. Maar ik ben al bij al wel zeker dat ik hem zachter heb gemaakt, of dat we elkaar zachter hebben gemaakt."Vandaag zijn de twee nog steeds gelukkig getrouwd én hebben ze de handen vol met hun twee zoontjes, de bekroning van hun liefde.Het is voorlopig het eerste en laatste West-Vlaamse huwelijk in Blind Getrouwd. In seizoen twee kwamen geen West-Vlamingen aan bod. In het derde seizoen zagen we overigens nog Lieve Vanoverschelde uit Brugge opduiken. Zij vond de liefde bij Aljosja uit Gent. Ook zij bleven getrouwd, maar besloten bijna een jaar later om toch te scheiden. In het vierde en vijfde seizoen - dat vanavond dus start - komen geen West-Vlamingen aan bod.Blind Getrouwd, op zondag 16 februari om 19.55 uur op VTM.