WECANDANCE pakt uit met eigen themasong en bijgaande sweaters

Redactie KW

Ook op de zevende editie van WECANDANCE pakken de organisatoren met een thema uit en laat dit nu ook ‘Safari Nomads’ zijn. Het gelijknamige danceproject heeft een cover gemaakt van ‘Walk on the wild side’, de klassieke hit van Lou Reed uit diens meesterwerk ‘Transformer’ uit 1972.

Voor de vocals huurden ze Tessa Dixson in, de Brusselse singer-songwriter die eind januari door Studio Brussel opgevist werd tijdens het concours ‘De Nieuwe Lichting’. Zij geeft het nummer een sensueel timbre mee. De prominente baslijn uit het origineel maakte plaats voor een lichtvoetig arrangement dat gedragen wordt door een arpeggio synthesizer.

In de bijgaande videoclip worden onder meer beelden van een olifant op de rug van Dixson geprojecteerd, waarmee we meteen weer bij het ‘Safari Nomads’-thema zijn beland. De behind the scènes-fotograaf tijdens de opname van de videoclip was trouwens Daniil Lavrovski, de getalenteerde jonge Bruggeling die razendsnel carrière aan het maken is in het wereldje.

https://www.youtube.com/watch?v=hk7PaJlp1FI

WECANDANCE vindt op vrijdag 9, zaterdag 10 en zondag 11 augustus plaats op de zandstrook naast de Saint-George’s Day Wandeling in Zeebrugge. Het festival pakt ook deze zomer uit met een zogenaamde Experience Market. Daar zal je witte en kaki sweaters met het opschrift ‘Take a walk on the wild side’ op de borst kunnen aanschaffen, kledingstukken die ook mooi sporen met het ‘Safari Nomads’-thema.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier