Waregems toneelgezelschap Nut en Vermaak brengt Kriebels op Kerstcruise

© DJW
Redactie KW

Toneelgezelschap Nut & Vermaak heeft voor dit najaar een nieuwe billenkletser op het programma staan: Kerstkriebels op Kerstcruise. Schrijvers en regisseurs zijn net als de voorbije jaren Philip Himpe en Johan Vanden Broucke.

In de grote zaal van het ontmoetingscentrum KOCN aan de Kerkhofstraat worden er zes voorstellingen opgevoerd. In totaal waren er meer dan 2.000 tickets beschikbaar, waarvan er nog maar een paar honderd overblijven. Er vlug bij zijn is dan ook de boodschap. Philip Himpe en Johan Vanden Broucke: “Tijdens de repetities in de zaal boven de Gilde gaan de spelers meteen acteren. Eerst lezen aan tafel hoort er niet meer bij. Tijdens het spel kan iedereen van de cast die het wil iets wijzigen, zijn eigen inbreng doen. Wij zorgen er ook voor dat het voor iedereen speelbaar blijft en dat het publiek ervan kan genieten.”

De jaarlijkse voorstellingen van Nut & Vermaak trekken altijd volle zalen. Wat meteen illustreert dat de groep zeker in eigen omgeving heel populair en dat er zeker een groot publiek is dat luchtige, speelse, volkse stukken weet te appreciëren.

Erkend

Philip Himpe enJohan Vanden Broucke: “Het loont toch altijd de moeite om met z’n tweeën een nieuw stuk uit te schrijven. Intussen zijn wij erkend door de vzw Vlaams Toneelauteurs waardoor ook onze vorige teksten beschikbaar zijn in het circuit van het amateurtoneel. Sommige ervan werden al door andere gezelschappen gespeeld en opgevoerd. Voor deze productie doen wij een beroep op elf spelers. Wij staan zelf op het podium in het KOCN, samen met nieuweling Matthieu Simoens, Philip Van Assche, Guy Callens, Ninja Vuylsteke, Anje Desloovere, Caroline Kesteloot, Celien Valcke, Charissa Brulez en Yolien Himpe.” (DJW)

Speeldata: 9 november om 20 uur, 10 en 11 november om 17 uur, 15 en 16 november om 20 uur en 17 november om 17 uur. Kaarten: 0472 26 67 61 of via www.toneel-nut-en-vermaak.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier