Waregems cultuurcentrum De Schakel gaat meer buitenshuis

Joost Vandekerckhove en Jorge Dewintere met de nieuwe seizoensbrochure waarop de ''duif van de Schakel'' prijkt. © DJW
Redactie KW

Meer op verplaatsing: dat is de nieuwe constante in het programma-aanbod 2018-2019 van cultuurcentrum De Schakel. Daarom prijkt op de cover van de seizoensbrochure een duif. Letterlijk om mee te vliegen naar andere locaties, waarbij alle deelgemeenten en de ruime regio aan bod komen.

“Er zijn in totaal 81 voorstellingen of producties“, dixit Joost Vandekerckhove en Jorge Dewintere:. “Enkele opvallende zijn de Tribute David Bowie in Waregem Expo, een groots spektakel waarmee wij een groot publiek willen bereiken en in het verlengde van het wintercircus van vorig jaar deze keer Gravity & Other Myths. Maar dat zijn slechts enkele van de vele uit het gevarieerde aanbod. Nog meer dan de vorige jaren gaat De Schakel op bezoek in alle deelgemeenten maar bijvoorbeeld ook naar de Schouwburg in Kortrijk of het Leietheater in Deinze. Ook ontmoetingscentrum het Spoor in Harelbeke zoeken wij op.”

De nieuwigheden kan je dinsdag 4 juni om 20 uur in de schouwburg gratis zelf gaan bekijken. Alle nieuwe voorstellingen kun je er ontdekken aan de hand van trailers, film- en fotomateriaal. Omdat het aantal plaatsen beperkt is, is reserveren aangewezen.

Het nieuwe seizoen, dat al vrijdag 30 augustus van start gaat met een optreden van Nol Havens & Amaryllis Temmerman in ontmoetingscentrum ‘t Klokhuis Beveren-Leie, biedt een geheel aan theater, muziek, dans, choreografie, humor, circus, voorstellingen voor de hele familie. Na de voorstelling van dinsdag 4 juni start zaterdag 8 juni de voorverkoop van abonnementen vanaf 10 uur. Losse tickets zijn te koop vanaf woensdag 12 juni, eveneens vanaf 10 uur.

Bekende namen

“Heel wat bekende namen komen aan bod: Raymond, Adriaan Van den Hoof, Alex Agnew, Chris Lomme, Bruno Vanden Broecke, Zap Mama, Kapitein Winnokio“, dixit Joost Vandekerckhove en Jorge Dewintere. “Daarnaast heel wat kleine parels die je zelf moet ontdekken. We houden het breed en willen er op elke plaats die De Schakel aandoet, een ontmoetingsplaats van maken.” (DJW)

Reserveren: 056 62 13 40 of www.ccdeschakel.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier