Wannes Cappelle zingt in het West-Vlaams op nieuwe song van Tom McRae

Tom McRae en Wannes Cappelle maakten samen een nummer. © gf/Belga
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

De Engelse singer-songwriter Tom McRae heeft een opmerkelijk nieuw nummer uit: een duet met Wannes Cappelle in het Engels en … het West-Vlaams. De samenwerking kadert in de 20ste verjaardag van het debuutalbum van Tom McRae.

Speciaal voor de 20ste verjaardag van ‘Tom McRae’, het debuutalbum van de singer-songwriter, bracht de Engelsman een nieuwe versie uit van het nummer Bloodless. Hij gaat daarvoor in duet met Wannes Cappelle van Het Zesde Metaal en die doet dat in Het West-Vlaams. Het resultaat is een fraaie song met twee stemmen die opvallend goed op elkaar lijken en samen gaan. De Engelsman zingt zelfs een stukje mee in ons dialect.

“Ik heb het geluk dat ik een grote aanhang heb in België”, aldus Tom McRae. “Ik ben al langer fan van Wannes, dus ik kwam al snel bij hem terecht om iets te doen voor die 20ste verjaardag. Ik hou van zijn stem en ik zong nooit eerder in het West-Vlaams, dus het leek me wel een goed idee om iets nieuws te proberen.”

Je kan het nummer volledig beluisteren op de Spotify-account van Tom McRae. De Brit is een grote naam in de muziekwereld. Zijn hits ‘The Boy with the Bubblegum’ en ‘What a Way to Win a War’ werden ongeveer een miljoen keer gestreamd op Spotify. Het is trouwens niet de eerste keer dat de twee samenwerken. Vijf jaar geleden maakten McRae en Cappelle samen de titelsong voor de Ketnetreeks ‘De zoon van Artan’.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier