W-Fest in Waregem op volle toeren

Redactie KW

W-Fest werd woensdag op gang getrapt voor zo’n 500 W-Fest fans met als hoogtepunten de tributebands van Jimi Hendrix, Led Zeppelin en Pink Floyd. Vanaf vandaag verwacht het festival de grote massa.

“Er worden dagelijks zo’n 5.000 mensen verwacht, met een piek van 6.500 festivalgangers op zaterdag” vertelt Yves Goemaere, persverantwoordelijke van het festival. Bij de opening deze ochtend stonden al enkele muziekfans te wachten om hun entrée tot het festival te maken. Dit jaar koos de organisatie ervoor om de twee hoofdpodia onder te brengen in de Expo van Waregem.

Yves: “Dit zou een invloed kunnen hebben op het festivalgevoel maar er is nog voldoende activiteit buiten ook, dus we mogen onszelf wel degelijk nog een festival noemen. Gezien het weer zou het ook wel eens een zegen kunnen zijn dat de optredens voornamelijk binnen plaatsvinden.” W-Fest is een festival voor muziekliefhebbers, dus de live muziek primeert. De festivalgangers laten de verandering dan ook niet aan hun hart komen. De komende dagen zijn er een pak optredens om naar uit te kijken van onder andere The stranglers, Echo and the Bunnymen, Killing Jake, Red Zebra en Whispering Sons.

Om het overzicht goed te bewaren pakt het festival dit jaar uit met de ‘W-Fest app’ waarop je de volledige line-up kunt raadplegen alsook het grondplan van de site. Geen papieren programmaboekjes meer waarop je met fluorstift je dag indeelt. Gewoon via de app de favoriete bands aanduiden en klaar. De app biedt ook nog een leuk extraatje, namelijk een ratingfunctie om de optredens 1 t.e.m. 5 sterren te geven.

W-Fest in Waregem op volle toeren

De app is niet de enige groene maatregel die W-Fest treft, ook drank- en eetbonnetjes zijn gedigitaliseerd. Met de oplaadbare betaalkaarten kan je bij elke stand op het terrein terecht. “Het is de eerste keer dat we hier komen en toen we hier deze ochtend aankwamen dachten we meteen dat we ons niet goed voorbereid hadden. Maar we trekken het ons niet aan en eigenlijk is er ook niemand die raar naar ons kijkt hier.” Sanne en Vincent botsten op dit festival via een folder met kortingsbonnen voor verschillende festivals. Zij is een grote new wave fan dus wou ze W-Fest zeker meepikken. “Ik ben die muziek aan het leren kennen door Sanne en amuseer mij hier wel. Mocht het niet van onze agenda geweest zijn, waren we hier zeker 4 dagen geweest” besluit Vincent.

(GD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier