De fabriek en burelen van Roomijs Missault NV vormen het decor voor enkele opnames van een nieuwe fictiereeks. Het gaat om Phil Frisco (voorlopige titel, red.), een serie die later op VTM te zien zal zijn. De reeks gaat over een ambitieuze ijsmaker die alles geeft voor zijn bedrijf en medewerkers. Maar daarbij laat hij zijn familie wat aan zich voorbijgaan. De makers gingen op zoek naar een geschikte locatie en kwamen uiteindelijk bij Roomijs Missault in Brugge uit.

"Een paar maanden geleden kregen we de vraag of we geïnteresseerd waren", zegt Maarten Deprez, sitemanager van Missault. "Uiteindelijk kwamen ze bij ons op bezoek en vonden ze de locatie hier passen bij het verhaal. En ik zie het zelf ook wel: wij zijn ook een kleine speler in een grote groep. Net zoals het personage in de reeks."

Met een dertigtal mensen werden woensdag de eerste ijs-scènes ingeblikt

De ploeg van de producenten Cartouche en Deds Film streek woensdagmorgen in Brugge neer. Met een dertigtal mensen werden woensdag de eerste 'ijs-scènes' ingeblikt. "Het bedrijf heeft één dag plat gelegen", zegt Maarten. "Er moesten namelijk heel wat shots gemaakt worden van hoe het ijs gemaakt werd. Dus onze productie lag toen stil. Maar voor onze mensen was het wel een aangename teambuilding. Ze hebben zelfs even mogen figureren. En dat was uiteraard een fijne ervaring."

Sinds gisteren gaan de opnames in de burelen verder. Die werden voor de gelegenheid trouwens grondig aangepast. "Maar de productie kan nu wel gewoon weer werken", zegt Maarten. "Voor ons uiteraard belangrijk, want we moeten ook onze deadlines halen."

VTM maakte al bekend dat Lucas Van den Eynde de hoofdrol op zich neemt. Viv Van Dingenen speelt zijn vrouw en Nico Sturm zijn zoon. "Die mensen waren allemaal heel erg vriendelijken professioneel", aldus Maarten. Bij VTM zelf wil men liever nog niet dieper op de reeks in gaan. "Wanneer de reeks op antenne komt is nog niet bekend", aldus Elle De Leeuw van VTM.

(TL - Foto MVN)

De fabriek en burelen van Roomijs Missault NV vormen het decor voor enkele opnames van een nieuwe fictiereeks. Het gaat om Phil Frisco (voorlopige titel, red.), een serie die later op VTM te zien zal zijn. De reeks gaat over een ambitieuze ijsmaker die alles geeft voor zijn bedrijf en medewerkers. Maar daarbij laat hij zijn familie wat aan zich voorbijgaan. De makers gingen op zoek naar een geschikte locatie en kwamen uiteindelijk bij Roomijs Missault in Brugge uit."Een paar maanden geleden kregen we de vraag of we geïnteresseerd waren", zegt Maarten Deprez, sitemanager van Missault. "Uiteindelijk kwamen ze bij ons op bezoek en vonden ze de locatie hier passen bij het verhaal. En ik zie het zelf ook wel: wij zijn ook een kleine speler in een grote groep. Net zoals het personage in de reeks."De ploeg van de producenten Cartouche en Deds Film streek woensdagmorgen in Brugge neer. Met een dertigtal mensen werden woensdag de eerste 'ijs-scènes' ingeblikt. "Het bedrijf heeft één dag plat gelegen", zegt Maarten. "Er moesten namelijk heel wat shots gemaakt worden van hoe het ijs gemaakt werd. Dus onze productie lag toen stil. Maar voor onze mensen was het wel een aangename teambuilding. Ze hebben zelfs even mogen figureren. En dat was uiteraard een fijne ervaring."Sinds gisteren gaan de opnames in de burelen verder. Die werden voor de gelegenheid trouwens grondig aangepast. "Maar de productie kan nu wel gewoon weer werken", zegt Maarten. "Voor ons uiteraard belangrijk, want we moeten ook onze deadlines halen."VTM maakte al bekend dat Lucas Van den Eynde de hoofdrol op zich neemt. Viv Van Dingenen speelt zijn vrouw en Nico Sturm zijn zoon. "Die mensen waren allemaal heel erg vriendelijken professioneel", aldus Maarten. Bij VTM zelf wil men liever nog niet dieper op de reeks in gaan. "Wanneer de reeks op antenne komt is nog niet bekend", aldus Elle De Leeuw van VTM.(TL - Foto MVN)