Toen had ze 'Bruggelingen de boeren van West-Vlaanderen' genoemd. Een uitspraak die anders overkwam dat ze eigenlijk bedoelde, zegt Tamara.

Nuance

"De uitspraak verdient enige nuance", zegt ze. "Het was niet zo veralgemenend bedoeld als het overkwam. Ik heb wel een aantal negatieve ervaringen gehad in Brugge, maar ik wil zeker niet iedereen over dezelfde kam scheren. Je hebt nu eenmaal overal goede en slechte mensen", besluit Tamara.

Tamara Hanegraaf (52) uit Mol stapte een half jaar geleden in het huwelijksbootje met de Brugse schrijver. De vrouw verhuisde naar Brugge voor Pieter Aspe, maar het Venetië van het Noorden bevalt haar blijkbaar niet echt. "Brugge is mooi, natuurlijk", zegt ze in Dag Allemaal. "Maar dat wil niet zeggen dat ik de mensen graag heb. 'De boeren van West-Vlaanderen', noem ik hen." Zo luidde het vorige week in het magazine.

"Er zijn uitzonderingen, maar de meeste Bruggelingen gedragen zich onbeschoft, vind ik. In Brugge word je onvriendelijk behandeld in de meeste horecazaken en winkels."

Pieter Aspe wou toen zelf niet reageren op de uitspraken van zijn vrouw. "Dat is mijn interview niet in Dag Allemaal, ik wil daar dan ook geen commentaar op geven", luidt het kort. Maar nu kwam er dus wel duiding van zijn vrouw over haar uitspraak. (PDV/TV)

Toen had ze 'Bruggelingen de boeren van West-Vlaanderen' genoemd. Een uitspraak die anders overkwam dat ze eigenlijk bedoelde, zegt Tamara."De uitspraak verdient enige nuance", zegt ze. "Het was niet zo veralgemenend bedoeld als het overkwam. Ik heb wel een aantal negatieve ervaringen gehad in Brugge, maar ik wil zeker niet iedereen over dezelfde kam scheren. Je hebt nu eenmaal overal goede en slechte mensen", besluit Tamara.Tamara Hanegraaf (52) uit Mol stapte een half jaar geleden in het huwelijksbootje met de Brugse schrijver. De vrouw verhuisde naar Brugge voor Pieter Aspe, maar het Venetië van het Noorden bevalt haar blijkbaar niet echt. "Brugge is mooi, natuurlijk", zegt ze in Dag Allemaal. "Maar dat wil niet zeggen dat ik de mensen graag heb. 'De boeren van West-Vlaanderen', noem ik hen." Zo luidde het vorige week in het magazine."Er zijn uitzonderingen, maar de meeste Bruggelingen gedragen zich onbeschoft, vind ik. In Brugge word je onvriendelijk behandeld in de meeste horecazaken en winkels."Pieter Aspe wou toen zelf niet reageren op de uitspraken van zijn vrouw. "Dat is mijn interview niet in Dag Allemaal, ik wil daar dan ook geen commentaar op geven", luidt het kort. Maar nu kwam er dus wel duiding van zijn vrouw over haar uitspraak. (PDV/TV)