Vroegere stadsbib in Waregem wordt tijdelijk ‘Biblab’

Simon Boury, Esther Maas, schepen Pietro Iacopucci en schepen Joost Kerkhove bij het logo van het Biblab in De Schakel. © DJW
Redactie KW

Biblab is de nieuwe naam van dat deel van cultuurcentrum De Schakel waar tot de zomer van 2016 de vroegere stadsbibliotheek onderdak vond. Tot het einde van dit jaar wordt het een tijdelijke plek waar creatieve Waregemnaars aan de slag kunnen.

“Na de verhuis van de bibliotheek naar de nieuwbouw op het Boekenplein bleef deze ruimte leeg”, vertelt Esther Maas, directeur van De Schakel. “Maar dat vonden wij zonde. Daarom opteerde de stad er nu voor om zoveel mogelijk Waregemnaars met goede, creatieve ideeën tijdelijk een onderkomen te bieden. Niet alleen de cultuurdienst, maar ook de jeugddienst van de stad zet mee zijn schouders onder Biblab. En voor de gelegenheid hebben wij met Simon Boury ook een Biblab-medewerker aangeworven. Hij is de coördinator van het geheel.”

Voor jong en oud

“Eigenlijk is hier alles mogelijk voor wie graag zijn creativiteit vorm wil geven”, aldus schepen van Cultuur Pietro Iacopucci. “Het gaat ook over meer dan alleen kunstenaars en artiesten. Die horen er uiteraard ook bij, maar bijvoorbeeld jeugdhuis Jakkedoe geeft al het voorbeeld door promotie te komen voeren voor jonge ondernemers. Een leeftijdsgrens is er niet. Jong en oud: wie ideeën heeft kan het ons laten weten.”

Het idee van het Biblab is geïnspireerd op dat van de Zuidtoren in Gent. De voorbereiding en uitwerking ervan was voor rekening van Frederik Verhaeghe, die in anderhalve maand tijd alles op papier zette. Tegen eind december wil het stadsbestuur de definitieve plannen klaar hebben voor de herinrichting en vernieuwing van de ruimte.

(DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier