Vrijdag- en zaterdagtickets Wecandance voor het eerst uitverkocht in voorverkoop

Wecandance vindt voor de zevende keer plaats. © Davy Coghe
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Wecandance, het festival dat komend weekend voor de zevende keer plaatsvindt op het strand van Zeebrugge, stevent af op een recordeditie. Voor het eerst zijn de vrijdag- en zaterdagtickets al uitverkocht in voorverkoop. Het festival verwacht 35.000 mensen.

Zo goed als alle 15.000 tickets voor zaterdag zijn nu al de deur uit. Er zijn nog ongeveer 500 tickets beschikbaar aan de deur. Ook de tickets voor de extra festivaldag op vrijdag zijn al volledig uitverkocht, goed voor 5.000 bezoekers. Combi- en zondagtickets zijn voorlopig wel nog verkrijgbaar via de website www.wecandance.be.

De zevende editie van Wecandance staat in het teken van ‘safari nomads’. Op de line-up staan onder meer Kölsch, Charlotte Adigéry en Tsar B. Het festival vindt plaats van vrijdag 9 tot en met zondag 11 augustus.

ZAD-controles

De organisatie van Wecandance verwacht over het hele weekend 35.000 festivalgangers. De Brugse politie zet op zaterdag en zondag telkens 35 mensen in, een mix van inspecteurs in uniform en in burger. Naar en van het festival zullen er ZAD-controles (Zonder Alcohol en Drugs) zijn.

Het festival zorgt zelf ook voor security: zo is er controle en fouillering aan de ingang en worden er elke dag meer dan 100 securitymensen en stewards ingezet. De crew kreeg een briefing om te helpen zoeken naar mensen in nood. Samen met de stad Brugge komt er bovendien een blaasactie. (TV/ON)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier