Het Warmste Huis, waarvoor tal van verenigingen en handelszaken de handen in elkaar slaan, zal plaatsvinden rond en in de Spikkerelle. Dat wordt ernstig belemmerd door de aanwezigheid van een vrachtwagen en een graafkraan midden op de Scheldelaan.

"Er wordt niets verplaatst"

Het hoofd van de technische dienst werd erbij gehaald, maar zonder resultaat. De aannemer werd gebeld en wil niks verplaatsen. Hij volgt de opgelegde orders. Uiteindelijk werd er aangeklopt bij burgemeester Lieven Vantieghem en schepen Koen Vansteenbrugge.

"Mensen kunnen rond de kerk gaan. Er wordt zeker niks verplaatst. Dit was de overeenkomst met de aannemer", aldus de burgemeester. Ook de schepen van openbare werken deelt die mening: "Eventuele interventies van de hulpdiensten kunnen ook rond de kerk."

Bekocht door gemeente

Vzw 8580 voelt zich bekocht door de gemeente. Medewerker Jean-Marie Belhadi voegt toe: "Onze verzekering zal zeker niet tussenkomen bij ongevallen met voetgangers door de aanwezigheid van die kraan en camion. Ik ben er ook van overtuigd dat de hulpdiensten niet rond de kerk kunnen om bij eventuele noodzaak in te grijpen. Zeker de brandweer niet."

"De straat is zo goed als afgewerkt. Iedereen zou kunnen passeren. Dit getuigt van slechte wil door het gemeentebestuur", aldus inwoner Pascal Vanestlande.

GBA

Het Warmste Huis, waarvoor tal van verenigingen en handelszaken de handen in elkaar slaan, zal plaatsvinden rond en in de Spikkerelle. Dat wordt ernstig belemmerd door de aanwezigheid van een vrachtwagen en een graafkraan midden op de Scheldelaan. Het hoofd van de technische dienst werd erbij gehaald, maar zonder resultaat. De aannemer werd gebeld en wil niks verplaatsen. Hij volgt de opgelegde orders. Uiteindelijk werd er aangeklopt bij burgemeester Lieven Vantieghem en schepen Koen Vansteenbrugge."Mensen kunnen rond de kerk gaan. Er wordt zeker niks verplaatst. Dit was de overeenkomst met de aannemer", aldus de burgemeester. Ook de schepen van openbare werken deelt die mening: "Eventuele interventies van de hulpdiensten kunnen ook rond de kerk."Vzw 8580 voelt zich bekocht door de gemeente. Medewerker Jean-Marie Belhadi voegt toe: "Onze verzekering zal zeker niet tussenkomen bij ongevallen met voetgangers door de aanwezigheid van die kraan en camion. Ik ben er ook van overtuigd dat de hulpdiensten niet rond de kerk kunnen om bij eventuele noodzaak in te grijpen. Zeker de brandweer niet.""De straat is zo goed als afgewerkt. Iedereen zou kunnen passeren. Dit getuigt van slechte wil door het gemeentebestuur", aldus inwoner Pascal Vanestlande.GBA