Voorjaar VTM kleurt West-Vlaams

© Tegen de Sterren Op
Bert Vanden Berghe

Terwijl we straks weer om de oren worden geslagen met kerstspecials en eindejaarsoverzichten, blikt VTM al eens vooruit op komend voorjaar. En wij dus ook! Daarbij zijn onze provinciegenoten nooit veraf, hoera!

Allereerst mogen we begin januari alweer Elke Pattyn verwelkomen op de nieuwsdienst. Zij werd eind augustus mama van een zoontje. En ook de cast van Tegen de Sterren Op krijgt vers bloed, in de vorm van Louis Talpe. Hij maakt vanaf volgend seizoen deel uit van de vaste kern, met onder meer imitaties van Jan Mulder en… James Cooke. Die laatste werd in een vorig seizoen nog vertolkt door Guga Baùl.

Nog lachen geblazen is het met een nieuw seizoen van De Zonen van Van As, waar Maaike Cafmeyer te zien is en dit seizoen Sam Louwyck zijn opwachting mag maken. De twee waren eerder al samen te zien in Eigen Kweek, van showrunner Philippe De Schepper en regisseur Joël Vanhoebrouck. Die twee hebben de handen in elkaar geslagen voor het fictieproject De Infiltrant, waarin Geert Van Rampelberg onder druk gezet wordt door Peter Van den Begin om drugsbaas Dirk Roothooft aan de galg te praten. Leuk detail: Günther Lesage, die in Eigen Kweek nog de pastoor speelde, wordt in deze een… hasjdealer, inclusief zwaar West-Vlaams accent.

Voorjaar VTM kleurt West-Vlaams
© De Infiltrant

Goed nieuws overigens voor de fans van Niels Destadsbader, want dit voorjaar kan je niet naast hem kijken. Hij trekt er onder meer op uit met zijn moeder in Weg met ons ma. In deze nieuwe reeks ondernemen bekende Vlamingen een onvergetelijke reis met hun moeder. Zo zien we ook Hilde De Baerdemaeker en Bart Kaëll opduiken. Die laatste gaat overigens parasailen met zijn moeder én laat gezamenlijke tattoos zetten. Dat belooft…

Verder zetelt Niels in de jury van Belgium’s Got Talent, waarvan de voorrondes al opgenomen zijn. En hij mag ook muzikaal uitpakken in het nieuwe veelbelovende seizoen van Liefde voor Muziek. Naast Niels zien we ook Helmut Lotti, Jasper Steverlinck, Coco Jr., K’s Choice, Sylvie De Bie en Sharon den Adel (van Within Temptation) opduiken. Verrassende covers en kippenvelmomenten verzekerd!

Voorjaar VTM kleurt West-Vlaams
© Liefde Voor Muziek

Nog meer Niels en verwondering krijgen we in het tweede seizoen van De Wensboom, waarin hij de meest gekke, lieve en ontroerende dromen van kinderen realiseert. En daarvoor gaat hij opnieuw tot het uiterste.

Ook niet van het scherm weg te branden straks: Luk Alloo. In Alloo en de Liefde gaat Luk op zoek naar de liefde in al haar facetten. Dat gaat van onbeantwoorde liefdes, onenightstands, mensen die al zes keer getrouwd zijn tot koppels waarvan het leeftijdsverschil meer dan 20 jaar is. Verder komt er ook een nieuw seizoen van Alloo Bij…, waarbij hij deze keer onder meer zijn schoonvader Will Tura gevolgd heeft, én Ingeborg. Benieuwd of ze straks samen Gratitude kwelen. Daarnaast duikt Alloo opnieuw de nacht in, met Alloo In de Nacht, waar hij mensen opzoekt die na middernacht werken of er gewoon voor kiezen ‘s nachts te leven.

Voorjaar VTM kleurt West-Vlaams
© Alloo in de Nacht

Eigenzinnige reality mogen we dan weer verwachten van productiehuis Geronimo, dat West-Vlaams bloed heeft en eerder al furore maakte met Helden van Hier en Echte Mensen: Nieuw Leven. Bij dat laatste filmden ze op de bevallingsafdeling van het UZ Antwerpen. Na die opnames zijn de camera’s blijven lopen en dat resulteerde in Echte Mensen: Jong Leven, waar ingrijpende verhalen gebracht worden van kinderen die opgenomen worden of onder het mes moeten. Nieuw is dat ze voor het online gedeelte van deze reeks hun ingenieus camerasysteem (dat ze voor het eerst introduceerden met Het Gezin op Eén), integreren in de volledige afdeling.

Kan iedereen nog volgen? Dat is overigens ook de titel van het nieuwe programma van Lieven Scheire, waarin hij vooruitblikt op de toekomst, met een rits panelleden aan zijn zij. Daarin zien we onder meer ook Liesa Naert en Jens Dendoncker opduiken.

Voorjaar VTM kleurt West-Vlaams
© Blind Getrouwd

En ook Blind Getrouwd mag niet ontbreken in de programmatie. Deze keer worden er vijf koppels gevolgd, en ja hoor, twee West-Vlamingen stappen daarbij ook in het huwelijksbootje. Wie ze zijn en van waar, houdt VTM voorlopig nog geheim.

En waar kunnen we straks nog West-Vlamingen zien opduiken? Boxing Stars, waarin BV’s het in de ring tegen elkaar opnemen. Voorlopig zijn er al slechts een paar deelnemers bekend: zo zijn Natalia en Laura Tesoro volop aan het trainen, maar het is nog onduidelijk wie nog meedoet. Boxing Stars is een afgeleide van de galabokswedstrijd die gehouden werd om de zender Caz te lanceren. Toen nam Guga Baùl het op tegen Bill Barberis. Benieuwd of Guga opnieuw in de ring stapt straks en een paar stevige muilperen uitdeelt? Komaan, Louis Talpe, schrijf u in!

Voorjaar VTM kleurt West-Vlaams
© Boxing Stars

Of misschien zien we wel een West-Vlaming opduiken in Tweesterrenrestaurant. In dit programma, dat de leegte van Mijn Pop-Uprestaurant moet opvullen, krijgen vier bekende duo’s een buitenkans: ze mogen onder het alziend oog van Sergio Herman een eigen restaurant runnen. Op een week tijd moeten de duo’s een concept bedenken, hun restaurant inrichten, een menu samenstellen, personeel kiezen én de honger van hun klanten stillen. Met als doel: twee dagen lang zoveel mogelijk betalende klanten helemaal voldaan naar huis te sturen.

Voorjaar VTM kleurt West-Vlaams
© Boer zkt Vrouw Internationaal

En het zou ons ook verwonderen mochten er géén West-Vlamingen opduiken in het nieuwe seizoen van Boer zkt. Vrouw. Al zoeken ze het deze keer wel een stuk verder. Dina Tersago krijgt het gezelschap van An Lemmens en samen steken ze ook de landsgrenzen over. In het voorjaar stellen ze de vrijgezellen voor met een oproepaflevering. De uiteindelijke zoektocht verschijnt volgend najaar op televisie.

(Foto’s VTM)