Vooral West-Vlaams talent op Rollofeesten in Rollegem

Mickel Schepens stelt het programma van de Rollofeesten voor. © EDB
Redactie KW

Van 23 tot 25 augustus vinden weer de Rollofeesten plaats. Doordat er veel te veel te doen is in Groot-Kortrijk de vrijdagavond, was de organisatie genoodzaakt om de opening pas op zaterdagvoormiddag te laten plaatsvinden.

Dj So-Fiesta speelt op vrijdagavond in de tent, maar het officiële openingsmoment van de Rollofeesten vindt op zaterdagmorgen om 11 uur plaats. “Het zou jammer zijn om veel budget in een opening op vrijdag te steken, want iedereen wordt die avond naar het centrum van Kortrijk gelokt”, zucht voorzitter Mickel Schepens. “Ons weekend verplaatsen is geen optie. Van de 43 jaar dat de Folklorefeesten, die later omgedoopt werden tot Rollofeesten bestaan, vinden ze al 39 jaar plaats tijdens het laatste volledig weekend van augustus.”

Nieuwe Rollegemnaren

Opnieuw wordt er een Rollegemse persoonlijkheid gekozen. De nieuwe Rollegemnaren worden een half uur later in de bloemetjes gezet. “Mensen die nieuw zijn in Rollegem, of baby’s die geboren werden sinds 1 juli 2018, worden met hun familie verwacht en krijgen een drankje. We kunnen geen persoonlijke uitnodigingen meer versturen. Wie nieuw is, mag ons zeker een mailtje sturen, zodat we weten hoeveel mensen we kunnen verwachten.”

Kunst in de kerk

Doorlopend is er een kunsttentoonstelling met kunst in de kerk van Rollegem. Er zijn werken te zien van Leen Clybouw, Gianni Loncke, Carine Houtekier, Keith Kekenbosch en Ilke T’joen.

Op het programma voor het weekend staan verder nog twee keer een voorstelling door Toneel Trees en Tresor op het podium naast het buurthuis, een hockey- en een rugbyinitiatie, een rommelmarkt en een eetfestijn op zondag, een cyclocross voor verschillende categorieën en een stepcross voor kinderen tot 12 jaar.

Voor muziek en animatie werd vooral gekozen voor West-Vlaams talent. “Enkel ‘Les Folles de Gand’, die elk jaar naar Rollegem afzakken en de feesten op zondagavond afsluiten, is hierop een uitzondering.” Namen zoals Green Onions, dj T-Pulse & Clyde en Z-Curse, die de nieuwjaarsreceptie in oc Rollegem opluisterde, zijn maar enkele van de vele artiesten die op het programma staan. Het volledige programma vind je op www.rollo.be.

Een deel van de opbrengst van de Rollofeesten gaat naar Tejo, die jongeren met therapie wil helpen in hun weg naar volwassenheid.

(EDB)

Info: www.rollo.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier