Volledige line-up p’LatseDoen bekend

© (Foto BRU)
Redactie KW

Wie vorig jaar dacht dat dit wel eens de laatste editie kon geweest zijn van p’LatseDoen in Kuurne, had het mis.

Het mysterieuze kantje dat toen werd opgewekt rondom het gratis festival door de organisatie, lokte meteen een golf van speculaties uit die konden begrepen worden alsof het de laatste editie was. Begin dit jaar kwam er echter meer duidelijkheid omtrent dit mysterieuze kantje en pakte de organisatie uit met de nieuwe locatie waarop het festival p’LatseDoen zou gaan plaatsvinden. Het grasplein bij de Vlaskouter zal voortaan fungeren als festivallocatie gezien dit grasveld veel meer mogelijkheden biedt voor de organisatoren. Vrijdagavond heeft de organisatie achter p’LatseDoen ook zijn volledige affiche bekendgemaakt.

Het gratis festival, dat plaatsvindt op zaterdag 13 juli, wil zich meer dan ooit gaan profileren als een familiefestival en wordt dan ook geopend in de namiddag met kinderband Kapitein Winokio, die dit jaar zijn 15e verjaardag viert. “Kinderen tot 15 jaar zullen ongetwijfeld volledig uit de bol gaan op de geluiden van Kapitein Winokio”, vertelt voorzitter Christoph Bauwens. “Aansluitend daarop komen twee bands aan bod die de Vi.be-wedstrijd wonnen die we uitschreven. In totaal 218 beginnende bands schreven zich in voor deze wedstrijd en daarvan kunnen tijdens p’LatseDoen enkele het beste van zichzelf geven. Bronce uit de bronsgroene bossen van Maasmechelen is een van hen. De band klinkt als een zomers onweer dat je recht in de ogen kijkt, dreigend en innemend zwoel. Een andere winnaar is Coyote Melon, die onversneden pop met verslavende gitaarhooks brengt.”

Andere namen op de affiche van p’LatseDoen dit jaar zijn onder meer het trio Black Leather Jacket uit Antwerpen en Rick De Leeuw & band, die trouwens geen onbekende is op p’LatseDoen aangezien Rick De Leeuw ooit als presentator fungeerde op de allereerste editie. Andere leden uit de band van Rick De Leeuw zijn Jan Hautekiet (keys), Axl Peleman (bas), Roeland Vandemoortele (elek. gitaren), Ron Reuman (drums) en Manu Huylebroeck (acc. gitaren). De overige namen die nog prijken op de festivalaffiche en reeds eerder op het jaar werden bekendgemaakt, zijn Les Truttes en oude bekende en afsluiter DJ Dirk Stoops. De nieuwe weg die p’LatseDoen inslaat, moet er alvast voor gaan zorgen dat het familiefestival duurzamer wordt.

Dit jaar is p’LatseDoen toe aan zijn negende editie en verhuist na acht succesvolle edities met tot 3500 toeschouwers vanaf dit jaar naar het afgesloten grasveld van de Rijzende Ster gelegen aan de Vlaskouter.

BRU

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier