Volle zaal voor ‘lettergeknetter’ van Joris Denoo in Mozaïek in Kortrijk

Joris Denoo. © (foto CHH)
Redactie KW

In de Mozaïek in Kortrijk bracht woordkunstenaar Joris Denoo ‘lettergeknetter’, een luchtig aperitiefproza. De Heulse woordkunstenaar wist het publiek te bekoren met het spelen met letters, woorden en teksten.

In een anderhalf uur vertelde en las de woordkunstenaar smakelijk voor uit zijn programma waarin de letteren knetteren. Hooikoorts, slimme kiekens, kerstkoorts, paaseierensmelting, verloren voorwerpen en gewelddadige schildpadden passeerden allemaal de revue in proza en poëzie, column en sneldicht.

Taalspellen

Het interactieve met het publiek via taalspellen viel bij iedereen in de smaak. “Het hoeft niet zwaar te zijn. Het publiek moet zich goed voelen“, vertelt Joris Denoo.

Joris Denoo publiceerde poëzie, proza, theaterteksten, essays, columns en jeugdboeken. In 2018 bracht uitgeverij Bibliodroom de roman Upperdog uit ter gelegenheid van de 65ste gedenkdag van de auteur en oud-docent Nederlands in Vives.

Anno 2013 schreef hij ook de scenario’s voor de film Tine. Een mokkel van haar sokkel. In 2020 is Joris de verteller-acteur in de kortfilm Seine. (CHH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier