Musea Brugge, Openbare Bibliotheek en Stadsarchief Brugge zetten de komende maanden duizenden oude onbeschreven afbeeldingen met Brugse gezichten online op verrijkdekijkopbrugge.be. Om ze te beschrijven, doen ze graag een beroep op het publiek. Het enthousiasme is alleszins groot, te merken aan de 70 vrijwilligers die al opdaagden voor dit startmoment!

Nico Blontrock, schepen van Cultuur: "Brugge mag dan wereldberoemd zijn, er zijn nog heel wat minder bekende, maar daarom niet minder interessante historische plekjes. We roepen Bruggelingen, Bruggeliefhebbers of liefhebbers van erfgoed en geschiedenis op om ons te helpen om meer te weten te komen over die minder bekende stukjes Brugs erfgoed. Samen weten we immers meer dan alleen. Ga naar www.verrijkdekijkopbrugge.be en misschien zit jouw huis, straat of buurt er wel tussen!"

Musea Brugge, Openbare Bibliotheek en Stadsarchief Brugge zetten de komende maanden duizenden oude onbeschreven afbeeldingen met Brugse gezichten online op verrijkdekijkopbrugge.be. Om ze te beschrijven, doen ze graag een beroep op het publiek. Het enthousiasme is alleszins groot, te merken aan de 70 vrijwilligers die al opdaagden voor dit startmoment! Nico Blontrock, schepen van Cultuur: "Brugge mag dan wereldberoemd zijn, er zijn nog heel wat minder bekende, maar daarom niet minder interessante historische plekjes. We roepen Bruggelingen, Bruggeliefhebbers of liefhebbers van erfgoed en geschiedenis op om ons te helpen om meer te weten te komen over die minder bekende stukjes Brugs erfgoed. Samen weten we immers meer dan alleen. Ga naar www.verrijkdekijkopbrugge.be en misschien zit jouw huis, straat of buurt er wel tussen!"