Vincent Coomans en Pol Isaac laten nieuwe muziek horen

Ruben Benoit (links) van Bolwerk en muzikant Vincent Coopman. © KDS
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Vanavond, vrijdag 18 september, stellen Vincent Coomans en Pol Isaac hun EP ‘Can’t you see that I slowly distance myself from you/Conversations’ voor op de site van Bolwerk. Dit gebeurt met een multimediale voorstelling.

Voor de gelegenheid trekken Vincent en Pol een merkwaardig én coronaproof universum op met muziek, literatuur, beeldende kunst en projecties. Daarvoor werken ze samen met tal van kunstenaars. “Het is een initiatief dat vertrekt vanuit een collectief van kunstenaars, allemaal op een of andere manier verbonden aan de stad of streek. We willen hiermee cultuur hoog op de agenda plaatsen”, zegt muzikant Vincent Coomans (31).

Zijn muziek roept referenties op aan Bon Iver, Damien Jurado, Sufjan Stevens, James Blake en The Notwist. Live treedt hij op met zijn producer Jonas Bruyneel en Frie Mechele, beiden van Momoyo, en laat hij zijn stem ruggensteunen door sobere synthesizers en de bezwerende stem van Frie.

Ozark Henry

Zijn eerste single ‘One Way Love’ verscheen in mei en kreeg airplay in Café Quarantaine op Studio Brussel. ‘Can’t you see that I slowly distance myself’ is zijn eerste EP. “Die is uitgebracht op een 12 inch split vinyl. Dat betekent aan één zijde mijn muziek, aan de andere zijde muziek van Pol Isaac, een geluidskunstenaar en hedendaagse componist.”

Pol Isaac was muzikant bij Ozark Henry en Galatasaray. Sinds 2000 wint zijn solowerk steeds meer aan zeggingskracht. Doorheen de jaren componeerde de Kortrijkse multi-instrumentalist muziek bij een aantal dans- en theatervoorstellingen. Zijn soundscapes raken heel wat muziekfans.

Eigenaardig universum

Beide muzikanten brengen hun muziek, maar doen dat binnen een multimediale voorstelling van 90 minuten in de loods van Bolwerk. “Verschillende kunstenaars werkten op eigen initiatief een coronaproof voorstelling uit en zetten hiermee de culturele beleving opnieuw op de agenda. De andere kunstenaars die meewerken komen uit verschillende muzische strekkingen.”

Zo werken beeldend kunstenaars David Bruneel, Bram Terryn, Kurt Debrabandere en Peter Van Ammel mee, zijn er literaire interventies van Siel Verhanneman, Mattijs Deraedt en Letterzetter Anneleen Van Offel en zorgt illustratrice Flore Deman voor illustraties die met videomapping en animatietechnieken visueel weerkaatst worden door Spookstad.

Achteraf draait dj Michiel Vanden Broecke (Weerklank) nog wat experimentele en klassieke muziek. “Ze trekken zo een eigenaardig universum op.” De kunstenaars krijgen steun van Bolwerk, 8audio, Cinémobiel, Spookstad en Stad Kortrijk.

Voorstelling in Bolwerk op 18 september, start om 20 uur. Tickets (10 euro) te koop via www.universe.com/ep_release

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier