De zelfstandigen aan de Verzetskaai gaan voor het eerst sinds de verlaging van de Leieboorden samenwerken. "We hebben hier een prachtige locatie dus daar moet iets mee gebeuren", weet Stijn Defoort van Krok-Ubuntu. "De hele straat doet mee. Binnenkort zal je hier heuse Vikings hun dorpje zien opbouwen."

Het evenement wordt opgedeeld in drie delen en gaat telkens door op donderdagavond. Op 13 december kan je de Vikings leren kennen aan de hand van workshops en dergelijke. Op donderdag 20 december braden ze een zwijntje aan het spit en op 27 december wordt er gefuifd in de schaduw van de Broeltorens. "Doorlopend aanwezig zijn een Vikingboot en -dorp, een kunstmarkt en veel warmte en gezelligheid. Sowieso zullen daar nog veel meer dingen bij komen", besluit Stijn.

Kaarten voor het zwijn aan het spit zijn te verkrijgen bij Streat, 't Fonteintje en Krok-Ubuntu. Mensen die zich geroepen voelen om te figureren als Viking zijn ook van harte welkom.

(AN)

De zelfstandigen aan de Verzetskaai gaan voor het eerst sinds de verlaging van de Leieboorden samenwerken. "We hebben hier een prachtige locatie dus daar moet iets mee gebeuren", weet Stijn Defoort van Krok-Ubuntu. "De hele straat doet mee. Binnenkort zal je hier heuse Vikings hun dorpje zien opbouwen."Het evenement wordt opgedeeld in drie delen en gaat telkens door op donderdagavond. Op 13 december kan je de Vikings leren kennen aan de hand van workshops en dergelijke. Op donderdag 20 december braden ze een zwijntje aan het spit en op 27 december wordt er gefuifd in de schaduw van de Broeltorens. "Doorlopend aanwezig zijn een Vikingboot en -dorp, een kunstmarkt en veel warmte en gezelligheid. Sowieso zullen daar nog veel meer dingen bij komen", besluit Stijn. Kaarten voor het zwijn aan het spit zijn te verkrijgen bij Streat, 't Fonteintje en Krok-Ubuntu. Mensen die zich geroepen voelen om te figureren als Viking zijn ook van harte welkom.(AN)