Vier-programma ‘Huizenjagers’ deze week op bezoek in de Westhoek

We herkennen Els, Diego en Frédéric. (Foto Vier)
Redactie KW

Vastgoedmakelaars Frédéric Verslyp uit Ieper, Els Pecceu uit Diksmuide en Diego Cauwelier uit Diksmuide nemen het deze week tegen elkaar op in het Vier-programma Huizenjagers.

Frédéric Verslyp (38) woont samen met zijn echtgenote Stephanie Estiévenart (34) en kindjes Aimé (6) en Joëlle (6 maanden) in de Haiglaan. Sinds 2009 is Frédéric zaakvoerder van Partners in Vastgoed.

Opnames

“In september had productiehuis Zodiak Belgium gevraagd of ik wilde deelnemen aan het Vier-programma Huizenjagers”, gaat Frédéric verder. “Men zocht makelaars uit de regio. Bij hun selectie houden ze rekening met het aanbod aan verhuur en verkoop en het aantal jaren dat je actief bent als makelaar. Ik was zeker te vinden voor zo’n uitdaging. Op die manier kon ik mijn zaak én stad in de kijker zetten. Als geboren en getogen Ieperling ben ik trots op mijn stad. De eerste opnames vonden twee maanden later plaats. De drie deelnemende makelaars kregen vier filmpjes te zien van kandidaat-kopers waarbij ze vertelden aan welke eisen hun woning moest voldoen. Daarna kregen we één week de tijd om voor ieder koppel een pand te zoeken. Daarbij mochten we zoeken in eigen portefeuille of kijken naar het aanbod van collega’s of notarissen.”

Eén week tijd

De opnames zorgden voor de nodige stress. “Het was zeker geen evidente opdracht”, zegt Frédéric. “Iedereen wil tegenwoordig veel voor weinig geld. Men wil het absolute koopje doen. Het is niet gemakkelijk om dat in één week tijd uit je mouw te schudden. Dan moet je keuzes maken: ofwel laat je een woning zien die volledig voldoet aan de criteria maar boven het budget ligt, ofwel toon je een pand waar nog werk aan is. Ik heb zelfs een pand volledig bemeubeld voor één dag.”

Andere aanpak

Els Pecceu is vastgoedmakelaar bij Broker op de Grote Markt in Diksmuide. “Ik stond niet meteen te springen om deel te nemen aan een televisieprogramma, maar op mijn kantoor vonden ze het een leuk idee en hebben ze me overhaald”, vertelt Els. “Het is een heel toffe ervaring geworden. Ik heb de kans gekregen om twee makelaars op een andere manier te leren kennen, stuk voor stuk leuke mensen. We hadden alle drie een andere aanpak, een andere manier van verkopen. Zelf ga ik uit van het principe ‘behandel een ander zoals je zou willen dat mensen jou behandelen’. In het begin was ik zenuwachtig voor de opnames, maar de ploeg deed er alles aan om me op mijn gemak te stellen. De kopers reageerden heel natuurlijk op de camera’s. Eens ik bij de kopers was, vergat ik dat er camera’s waren. Ik deed mijn werk, zoals ik dat elke dag met plezier doe.” (lacht, red.)

Cameravrees

Diego Cauwelier mocht Diksimmo langs de Esenweg vertegenwoordigen. “Ik zag het meteen zitten om deel te nemen”, vertelt hij. “De week opnames waren heel intensief, van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat, heel druk. Het was een goede en leuke ervaring met toffe collega’s. Ik kende hun kantoren wel, maar wist niet meteen wie er aan de slag was. Nu hebben we elkaar leren kennen op een heel ontspannen manier. Ik was in elk geval heel erg tevreden met mijn collega’s. We hadden het slechter kunnen treffen.” (lacht, red.) “We waren ook aan elkaar gewaagd. Ieder op zijn manier. Ik ben wat zakelijker, Els doet het rustig en Frédéric gaat de sympathieke weg op. Cameravrees had ik niet, maar ik ben wel benieuwd hoe ik in het programma naar voren zal komen en wat de mensen erover zullen denken.” (ACK/dcz)

Huizenjagers is te zien van maandag tot donderdag om 19.45 uur op Vier.