Vier nieuwe culturele ambassadeurs in Roeselare

De nieuwe culturele ambassadeurs klinken alvast! © STEFAAN BEEL
Redactie KW

Vandaag werden onze nieuwe culturele ambassadeurs voorgesteld. Werner Van Branteghem, Alex Verhaest, Sarah Bostoen en Muze’um L, krijgen de eer om de stad Roeselare de komende drie jaar op cultureel vlak te vertegenwoordigen.

“We hebben 13.000 euro vrijgemaakt voor projecten en initiatieven die het cultureel imago van onze stad willen uitdragen en vernieuwing nastreven over de grenzen heen”, aldus schepen Dirk Lievens. Elke ambassadeur stelde zijn of haar project persoonlijk voor.

Projectvoorstellen

Alex Verhaest wil haar subsidie van 6.500 euro wijden aan het maken van interactieve films, waarbij denken en taal gepolariseerd worden. Saar Bostoen gebruikt haar subsidie om het thema ‘Macht van het eigen brein’ via taal om te zetten in beweging. Ze is choreografe van opleiding en is bezig met een ‘Poëtic Machine’, een soort abstracte dansrealisatie.

Regisseur Werner Van Branteghem had in het verleden al de cultuurprijs ontvangen maar wil zich de komende jaren inzetten om de samenwerking van verschillende Roeselaarse verenigingen te versterken. Door cultuurtempel De Spil in september te gebruiken als trekpleister waarbij elke vereniging gedurende 10 minuten enkele flarden van hun voorstelling naar voor brengt om dit met een aansluitende brochure aan te bieden aan het grote publiek.

Tenslotte zal Muze’um L, met Maarten en Ferdinand Callebert als begeesterde zielen, dit unieke concept van Licht en Landschap, verder gebruiken om kunstenaars te inspireren om zo een verbinding te zijn tussen allerlei disciplines.

(KK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier