Even opschudding op de Markt van Brugge dinsdagavond even na 20 uur. Een man sprong er van dak naar dak en zweefde letterlijk boven de restaurants en cafés op het plein.

Omstaanders hadden schrik voor een slechte afloop, maar uiteindelijk bleek alles 'onschuldiger' dan aanvankelijk gedacht. De 'Spider-man' sprong over de daken in het kader van filmopnames en had op voorhand alle nodige vergunningen aangevraagd. Zijn avonturen boven de grond werden logischerwijs ook vastgelegd met verschillende camera's en een drone om de filmopnames tot een goed eind te brengen. Het betere stuntwerk zorgde wel voor heel wat kijklustigen. Zij wisten op dat moment niet dat het om filmopnames ging. Qua promotiestunt kan het alvast tellen.

Voor de duidelijkheid: de man zette na zijn ogenschijnlijk gevaarlijke stunt opnieuw veilig voet aan grond. De commotie op de Markt verdween zo even snel als ze kwam. Het filmpje werd gemaakt door een atleet en diende als aanvulling op de Triënnale die momenteel in Brugge loopt. De verrassing is nu iets vroeger uitgelekt dan voorzien.

(MM)

Even opschudding op de Markt van Brugge dinsdagavond even na 20 uur. Een man sprong er van dak naar dak en zweefde letterlijk boven de restaurants en cafés op het plein. Omstaanders hadden schrik voor een slechte afloop, maar uiteindelijk bleek alles 'onschuldiger' dan aanvankelijk gedacht. De 'Spider-man' sprong over de daken in het kader van filmopnames en had op voorhand alle nodige vergunningen aangevraagd. Zijn avonturen boven de grond werden logischerwijs ook vastgelegd met verschillende camera's en een drone om de filmopnames tot een goed eind te brengen. Het betere stuntwerk zorgde wel voor heel wat kijklustigen. Zij wisten op dat moment niet dat het om filmopnames ging. Qua promotiestunt kan het alvast tellen. Voor de duidelijkheid: de man zette na zijn ogenschijnlijk gevaarlijke stunt opnieuw veilig voet aan grond. De commotie op de Markt verdween zo even snel als ze kwam. Het filmpje werd gemaakt door een atleet en diende als aanvulling op de Triënnale die momenteel in Brugge loopt. De verrassing is nu iets vroeger uitgelekt dan voorzien. (MM)