VIDEO Single ‘Hail Hail’ van Drums ‘n’ Guns moet publiek warm maken voor hun tweede album

© (Foto Drums 'n' Guns)
Redactie KW

Ruim vier jaar na hun debuut ‘Inanna’ komt het vijftal met geboorteplaats in Waregem met de opvolger die – jawel – ‘Hail Hail’ heet.

In aanloop naar de release van hun tweede schijf gaf Drums ‘n’ Guns halverwege februari de single ‘Ocean splits in two’ op Spotify prijs, een nijdig postpunknummer dat in ‘De Afrekening’ van Studio Brussel niet had misstaan. Deze song illustreert de evolutie die het vijftal tijdens een lange muzikale tocht heeft ondergaan. Begonnen als stonerrockband Mogul muteerde de groep begin 2012 in Drums ‘n’ Guns, met het kenschetsende logo met twee vogelvleugels en evenveel pistolen dat tot op vandaag gebruikt wordt.

Vakkundig verpakt als gitaarsalvo’s lost het kwintet op ‘Hail Hail’ ook enkele auditieve schoten voor de boeg. De titelsong en het bijbehorende album – verkrijgbaar op cd, vinyl én tal van digitale platforms – is een uitnodiging tot een helse pogo.

Speaking of which. De videoclip bij ‘Hail Hail’ is een fucked up liveregistratie van het nummer, waarbij regisseur (en gitarist en backingvocalist van Drums ‘n’ Guns) Wim Nellen bij zijn editing behoorlijk wat audiovisuele trucs uit de kast haalde. Hij geeft zanger Sam Dufoor ook vrij spel, zodat deze frontman zich kan profileren als een assertief, energiek en vooral nijdig baasje.

https://www.youtube.com/watch?v=FUt1YleumYk

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier