VIDEO Letterzetter Jonas Bruyneel uitgewuifd

© (Foto JVGK)
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Zondag nam Jonas Bruyneel, de Tweede Letterzetter van Kortrijk, afscheid van het publiek. Hij werd met een taart tegen zijn hoofd uitgewuifd door zijn opvolger Anneleen Van Offel.

Jonas Bruyneel was Letterzetter van juni 2017 tot juni 2019. Hij bracht onder de noemer ‘Spiegels’ woordkunst steviger in de openbare ruimte en leidde het collectief De Lettertypes op tot creatieve ondernemers. De volgende twee jaar werkt Anneleen Van Offel als Derde Letterzetter van Kortrijk met het collectief toe naar het Memento Woordfestival Kortrijk 2020. De Letterzetter werd dit jaar bekend gemaakt met de slagzin ‘Ik ben de wereld rondom mij’.

Ik ben de wereld rondom mij, wij zijn de wereld rondom ons

“Met ‘Echo’ als thema wil ik de stad laten weerkaatsen in het werk van de Lettertypes. Dat is de stad een stem geven, de stad ‘vertalen’. Met dit traject bouw ik mooi verder op ‘Spiegels’, het meer dan verdienstelijke werk van Jonas Bruyneel. Ik laat de inwoners van Kortrijk de zin ‘Ik ben de wereld rondom mij’ doorfluisteren aan elkaar. We zien hoe die zin in elk van hen weerkaatst en vervormt, hoe hij zijn weg zoekt door de stad, hoe de stad beweegt in taal. Ik ben de wereld rondom mij, wij zijn de wereld rondom ons.”

https://www.youtube.com/watch?v=Anz81Qciack

(PVH – Foto/Video JVGK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier