VIDEO – Kortrijk Drumt! wordt 2 dagen Kortrijk Stunt!!

Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Vrijdagavond trad Kortrijk Drumt on Tour! aan op het Drum Fest Malta in het Nationaal Park Ta’ Qali. Ze waren er uitgenodigd door de organisatie. Ze werden enthousiast onthaald door een Maltese Band die een absolute fan is van Kortrijk Drumt!. “We hebben hun YouTube filmpje tientallen keren bekeken”, zeggen ze.

Speciaal voor de gelegenheid werd Gerrit Grobben aangetrokken om Kortrijk Drumt in te leiden. Het team kreeg versterking van burgemeester Vincent Van Quickenborne en schepen Axel Weydts die samen nog overleg pleegden. De vrouw van Gerrit en drummer Yves Callewaert waren getuige.

VIDEO - Kortrijk Drumt! wordt 2 dagen Kortrijk Stunt!!

Tijdens het optreden van Airborn Impression stal Kortrijk Drumt meteen de harten van de toeschouwers toen ze de band moreel gingen steunen op het terrein. Daarna was het de beurt aan Kortrijk Drumt On Tour. Gino Kesteloot, leider van de groep leerkrachten en leerlingen van zijn Drumschool gaf in première een solo, halfweg het eerste deel. De solo viel bijzonder in de smaak. “Het is bijzonder goed gelukt”, aldus een glunderende Gino. Ze kregen meteen ook een uitnodiging om volgend jaar opnieuw op het Drum Fest aan te treden.

https://www.youtube.com/watch?v=ZoMWVfH-dBM

Zaterdagmorgen trokken de 46 drummers met de teamleiding Gino Kesteloot, Steve Carette, organisator Mieke Cuypers en logistiek coördinator Tom Vynckier naar hoofdstad Valletta om er een concert te verzorgen. De groep werd er ontvangen door burgemeester Jason Miccalef en de minister van Cultuur Owen Bonnici. Met het optreden schreef Kortrijk Drumt on Tour geschiedenis. Bijna 1.000 toeschouwers kwamen toegestroomd met gsm in de aanslag. Missie volbracht: Kortrijk Drumt kwam, zag en overwon. Na het optreden kregen de minister en de burgemeester een privéles van Gino Kesteloot. Leuk detail: de show werd uitgezonden door het tweede grootste tv station van Malta.

VIDEO - Kortrijk Drumt! wordt 2 dagen Kortrijk Stunt!!

Ruim 100 muzikanten, familieleden en sympathisanten vonden het een schitterende driedaagse. Het enige wat restte was de drums opnieuw in de vrachtwagen laden onder toezicht van logistieke coördinator Tom Vynckier.

https://www.youtube.com/watch?v=jAHJga5VX40

(PVH/foto’s JC en TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier