VIDEO – Kamping Kitsch is gigantisch succes voor… Kortrijkse Kringloopwinkel!

Rosita De Cloet (kassemedewerkster), Geert Vereecke (werkleider) en Mohammed Abdulahi (magazijnier) houden de Kamping Kitsch rayon levendig. © CL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Kamping Kitsch, het marginaalste feestje van het jaar, staat opnieuw voor de deur en heel wat mensen zijn nog massaal op zoek naar een gepaste outfit. De Kringloopwinkel van Kortrijk speelt handig in op deze zoektocht met hun Kamping Kitsch Afdeling.

Bijna 20.000 bezoekers, dat is het astronomische cijfer waarmee de organisatoren van Kamping Kitsch willen uitpakken. Regels zijn er nagenoeg niet maar een dresscode is er wel en om die te respecteren trekken mensen massaal, naar de Kringloop.

Volgens Geert Vereecke, werkleider bij de Kringloopwinkel in Kortrijk, is een toename in bezoekers en klanten merkbaar. “Ondertussen is het reeds de 3de keer dat we een speciale sectie van onze winkel inrichten voor het festival” klinkt het. “Het is wel het eerste jaar waar we ook daadwerkelijk de organisatie van Kamping Kitsch op de hoogte hebben gebracht. Zij waren natuurlijk helemaal te vinden voor het idee”.

https://www.youtube.com/watch?v=i81585K8_4I

Hoewel de link voor niet-bezoekers van het festival misschien niet geheel duidelijk is, zijn de argumenten volgens Geert dan weer onweerlegbaar. “We krijgen wekelijks kledij binnen met een erg hoog kitsch-gehalte” laat hij weten. “Zaken die erg oud zijn, stukken die voor een erg bijzondere smaak zijn of dingen die ronduit vreemd zijn. Het is doorheen het jaar kledij die we erg moeilijk aan de man krijgen. In de aanloop van Kamping Kitsch werd drie jaar geleden besloten om al die kledij te groeperen in een speciale, tijdelijke afdeling. Het resultaat liet niet lang op zich wachten. Binnen de kortste keren waren alle moeilijk te verkopen stukken weg“.

Voor de Kringloopwinkel is dergelijke tendens mooi meegenomen. “We krijgen mensen over de vloer die hier anders nooit zouden binnen wandelen” sluit Geert af. “Die mensen zien de winkel voor het eerst en wandelen meteen ook door onze andere rayons. Het is een erg goede zaak voor onze werking en voor al onze medewerkers.”

Het valt inderdaad op dat het in de sectie met kitsch-artikelen drukker is dan in de rest van de winkel. Ook Petra uit Heule liet zich overhalen. “Het is de eerste maal dat mijn echtgenoot en ikzelf naar Kamping Kitsch gaan” laat ze zich ontvallen. “Ik heb er geen idee van wat ik moet aantrekken, dus komen we hier snuisteren. Het was goed meegenomen dat ze alle ‘speciallekes’ in 1 sectie hebben gehangen. Uiteindelijk gaat het me heel wat minder geld kosten dan het huren van kostuums en hiermee kunnen we al eens zot gaan doen he”.