VIDEO: Hotel M staat in Roeselare garant voor een snedige talkshow, live muziek en vooral veel selfies

Marcel in zijn Hotel, klaar voor een zes weken durende marathon in Roeselare. (Foto SB) © STEFAAN BEEL
Redactie KW

Het gonsde de afgelopen dagen op het Stationsplein in Roeselare. Alles werd er in gereedheid gebracht voor Hotel M, de nieuwe zomerse Eén-talkshow van Marcel Vanthilt. Vandaag mocht Marcel eindelijk zijn nieuwe optrekje onthullen. Vanaf maandag 26 mei kun je elke dag op het plein terecht voor een zomerse talkshow met live muziek, een eigen zwembad én veel selfies.

Drie jaar geleden palmde Marcel met zijn Villa Vanthilt de Grote Markt in Roeselare al in. Vanaf maandag 26 mei is hij opnieuw te gast in de Rodenbachstad, ditmaal op het Stationsplein. Zijn villa ruilde hij voor een nog groter hotel mét zwembad erbij. Na de gesloten circustent vorig jaar, kiezen ze opnieuw volop voor de openheid en interactie.

Het kenmerk van Hotel M wordt de grote ‘M’ waar je letterlijk bijna niet naast kunt kijken. Die M, van Marcel uiteraard, zal heel de zomer terugkeren. Niet alleen in Roeselare, maar ook in Knokke-Heist waar het programma na de Ronde van Frankrijk zijn tenten opslaat.

“We kiezen ditmaal voor een fris, strak en modern decor. We opteren elke dag, van zondag tot donderdag, voor twee hoofdgasten. Die ontvang ik niet langer in de zetel, maar aan tafel wat de gesprekken sneller en snediger moet maken”, aldus Marcel Vanthilt.

Het programma speelt in op de actualiteit, maar ook op de hype van het moment: de selfies. “Je kunt op het Stationsplein aan onze M fotopaal terecht om een selfie te nemen met onze grote M op de achtergrond. Die belandt dan op onze Facebookpagina. De leukste selfies winnen een origineel strandlaken van Hotel M.”

Het gras van Olga

Daarnaast is er ook een dagelijkse rubriek: De Selfies. “Vijf madammen delen daarbij een kort, bewegend beeld, uit hun leven. De vijf zijn Joy-Anna Thielemans, Fatma Taspinar, Cathy Luyten, Frieda Van Wijk en realityster Olga Zelenko. Zo zien we hoe Olga het dierbaar gras van haar man afrijdt én hoe Frieda haar haar plots wit kleurt. Kort, maar telkens heel leuk”, is Marcel ervan overtuigd.

“We sluiten opnieuw af met een muzikale topact. Die zullen telkens het plein in vuur en vlam zetten en voor het ultieme vakantiegevoel zorgen. Tijdens de show spelen ze een nummer en nadien geven ze in de meeste gevallen nog een klein concert voor de aanwezigen. Meer dan de moeite dus om eens langs te komen tijdens de opnames.”

Hooverphonic

Maandagavond wordt er afgetrapt met Hooverphonic, op dinsdag is Michael Lanzo aan de beurt, op woensdag The Sore Losers en de Nederlander Gers Pardoel mag de eerste week afsluiten op donderdag. Maandag is er met Dirty Dancing ook meteen een live act tijdens het programma.

Hoe de opbouw van het Hotel tot stand kwam, zie je in onderstaand filmpje.

Hotel M is er elke dag om 21.40 uur live vanuit Roeselare, op zondag begint de aflevering om 21.05 uur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier