Op een opvolger voor hun laatste plaat 'Calais' is het nog even wachten, maar in afwachting van nieuw materiaal is het wel tijd om terug te blikken op het eerste decennium Het Zesde Metaal. Op vrijdag 9 november verschijnt een tweeluik onder de titel 'Het Beste Metaal'. "Dit wordt een introductie tot het oeuvre van de band voor nieuwe fans. Fans van het eerste uur mogen een pak extra's tegemoet zien", klinkt het.

De band stelt zelf de tweede cd samen, vol obscure b-kantjes, onuitgebrachte pareltjes en liveversies. Voor de eerste cd, de klassiekers, doen ze een beroep op de fans. Liefhebbers van Het Zesde Metaal kunnen tot woensdag 10 oktober hun favoriete nummers doorgeven. Elke inzender wordt vermeld in het cd-boekje. De songs met de meeste stemmen zijn 'Het Beste Metaal' en verschijnen dus op de eerste cd.

(SVV - Foto Belga)

Op een opvolger voor hun laatste plaat 'Calais' is het nog even wachten, maar in afwachting van nieuw materiaal is het wel tijd om terug te blikken op het eerste decennium Het Zesde Metaal. Op vrijdag 9 november verschijnt een tweeluik onder de titel 'Het Beste Metaal'. "Dit wordt een introductie tot het oeuvre van de band voor nieuwe fans. Fans van het eerste uur mogen een pak extra's tegemoet zien", klinkt het.De band stelt zelf de tweede cd samen, vol obscure b-kantjes, onuitgebrachte pareltjes en liveversies. Voor de eerste cd, de klassiekers, doen ze een beroep op de fans. Liefhebbers van Het Zesde Metaal kunnen tot woensdag 10 oktober hun favoriete nummers doorgeven. Elke inzender wordt vermeld in het cd-boekje. De songs met de meeste stemmen zijn 'Het Beste Metaal' en verschijnen dus op de eerste cd.(SVV - Foto Belga)