VIDEO Hanne uit Pollinkhove danst mee in nieuwe K3-clip

Hanne Deheegher draagt in de clip een roze jurk. Op deze foto is ze te zien twee rijen boven Hanne (blauwe jurk) van K3. Ze is als figurante te zien in de beginshots en danst ook in de groep achter de K3-dames. © WVH
Redactie KW

Hanne Deheegher (21) van dansschool ‘Vital dance studio’ is te zien in de nieuwe videoclip van K3. Eigenlijk trok ze als figurante naar de filmset, maar uiteindelijk belandde ze tussen de dansers achter het populaire damestrio. Ze blikt terug op wat ze zelf een superervaring noemt.

Hanne Deheegher (21) is een bijzonder bezige bij die gepassioneerd is door muziek, dans en kinderen. Ze studeert muzikale opvoeding en project kunstvakken aan de Arteveldehogeschool in Gent. Haar vrije tijd gaat vooral naar de KSA en naar de twee kinderkoren die ze dirigeert. Dit voorjaar richtte ze zelfs haar eigen dansschool ‘Vital dance studio’ op in Lo-Reninge. “De eerste lessen waren een groot succes. Deze zomer geef ik een danskamp en vanaf september starten de lessen opnieuw”, vertelt ze.

Het moeilijkste was om dit avontuur te verzwijgen voor mijn vriendinnen

Maar onlangs leerde Hanne zelf nog eens een nieuwe choreografie aan. Door een gelukkig toeval belandde ze immers tussen de dansers in de nieuwe videoclip van K3, voor de zomerhit ‘Jij bent mijn Gigi’. “Ik heb een vriendin die bij Studio 100 werkt en zij contacteerde mij om in de clip te figureren, wat mij wel leuk leek. Maar op de set zelf beslisten ze plots dat ze nog meer dansers wilden dan de vijf professionals die ze voorzien hadden. Die gingen ze zoeken tussen de figuranten die snel de choreografie konden instuderen en zo belandde ook ik in die groep achter de zangeressen”, vertelt Hanne. En zo zie je haar in haar roze jurk dus niet alleen schitteren in de eerste shots, maar ook in de dansscènes in de straat.

https://www.youtube.com/watch?v=UQWzGTVrAac

Voor Hanne is dit een meisjesdroom die uitkomt, want ze was als kind al een grote fan van het trio en is dat stiekem nog altijd. “De video is op één zonnige dag ingeblikt in Torgny (in de provincie Luxemburg, red.), het meest zuidelijke dorpje van ons land. Ik heb de dames van K3 de hele dag door gezien, maar voor een praatje was er helaas geen tijd. Het moeilijkste was om dit avontuur te verzwijgen voor mijn vriendinnen, want we hadden een strikte geheimplicht. We mochten niks vertellen over het lied of de videoclip. Voor mij zelf was het ook wachten tot de clip vorige week ineens online en op tv verscheen. Ik ben zelf heel tevreden met het resultaat en de song wordt ongetwijfeld een zomerhit”, stelt ze.

Smaakt dit nu naar meer? “Heel zeker. Ik hoop dat ik in de toekomst aan nog meer dergelijke – of misschien nog grotere – projecten mag meewerken. Ik blijf alvast heel veel trainen, want dansen is mijn grootste passie.”

(WVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier