VIDEO Geike Arnaert scoort op kousenvoeten nummer 1-hit

Het nummer heeft de eerste plaats van de Vlaamse Ultra Top 50 Singles bereikt. © YouTube
Redactie KW

Drie maanden heeft Geike Arnaert erover gedaan om samen met de Nederlandse band Blof de eerste plaats van de Vlaamse Ultra Top 50 Singles te bereiken met het nummer ‘Zoutelande’.

Aanvankelijk zong Paskal Jakobsen, zanger-gitarist van Blof, ‘Zoutelande’ in zijn eentje voor de cd ‘Aan’ van dit Nederlandse viertal. Het nummer is een Nederlandse vertaling van ‘Frankfurt Oder’ van de 38-jarige Duitse zanger-gitarist Axel Bosse. “Toen ‘Aan’ uitkwam, hadden we al het plan om ‘Zoutelande’ als duet op single uit te brengen”, legde Jakobsen eind oktober vorig jaar uit in het bekende Nederlandse tv-programma ‘De Wereld draait door’. “We hebben verschillende hele goede zangeressen uitgeprobeerd, maar op de één of andere manier blendde dit niet, tot we Geike Arnaert tegenkwamen.”

De uit Poperinge afkomstige voormalige zangeres van Hooverphonic zingt doorgaans niet in het Nederlands. “Aanvankelijk was dit een reden om het niet te doen, maar toen ik het nummer hoorde, was ik meteen verkocht en heb ik het maar aangedurfd”, voegde Geike Arnaert toe.

In Nederland deed ‘Zoutelande’ het nog een stuk beter. Daar voerde de single zeven weken lang de Nederlandse Top 40 aan.

(svv)