VIDEO Brugs Nederlandstalig hardrocktrio BEUK brengt hommage aan Jimi Hendrix

© (Foto GF)
Redactie KW

In 2020 zal de Amerikaanse gitaargod inmiddels een halve eeuw dood zijn. Hendrix werd amper 27 jaar, maar plaatste met zijn gitaarspel een landmark in de rockgeschiedenis. Dit is onder meer te horen op ‘Voodoo Child (Slight Return)’, het nummer waarmee de legendarische dubbelelpee ‘Electric Ladyland’ wordt afgesloten en dat BEUK nu covert.

“Met zijn muziek en zijn levensdrang heeft Hendrix een speciale plaats in ons hart”, bekent Jacobus. “Zijn expressieve gitaarspel en zang inspireren tot op vandaag. Geen getreuzel of verstoppertje spelen, maar volle bak gaan.”

Het Brugse label Parsifal stuurde BEUK naar Romesh Dodangoda in Cardiff in Wales. Deze producer is befaamd voor zijn werk met onder meer Bring Me the Horizon en Motörhead. “Dit maakt de cirkel rond, want de jonge Lemmy Kilmister (hun inmiddels ook overleden frontman, nvdr) is nog roadie geweest van Hendrix”, aldus Jacobus.

De videoclip bij ‘Voodoo Child (Slight Return)’ namen Jacobus, gitarist Matthias Meyke Demey en drummer Laurent Larry De Moor op in hun hometown. Het promofilmpje opent met beelden op de Burg. Het drietal wandelt naar het nabijgelegen Charlie Rockets. In de oude cinemazaal van deze hostel speelt BEUK de coverode aan Hendrix.

https://www.youtube.com/watch?v=KAfiBF6fsFY

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier