VIDEO Broer filmt verlaten huizen, zus geeft modetips

Redactie KW

Arend (16) en Merel (15) Forrest uit Zandvoorde bij Zonnebeke zijn beiden verwoede vloggers op YouTube. Hij filmt hoe hij verlaten huizen bezoekt met zijn vrienden, zij maakt filmpjes waarin ze tips geeft over mode, make-up en andere ‘meisjesdingen’.

De broer en zus vertellen daarover deze week in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws West. “Vanaf mijn veertiende keek ik graag naar filmpjes op YouTube”, zegt Arend. “Zo kwam het idee om zelf ook filmpjes te maken. In het begin filmde ik de spelletjes die ik speelde, nu film ik uitstapjes met vrienden naar pretparken, activiteiten op vakantie of maak ik een vlog.”

Het is meer dan filmen alleen. De beste stukken worden eruit genomen, er wordt wat achtergrondmuziek en een voice-over opgezet. “Van anderhalf uur beeldmateriaal blijft uiteindelijk nog een kleine 10 minuten over. Het geheel samenbrengen duurt ongeveer drie uur”, gaat Arend verder. “Mijn filmpjes worden gemiddeld 200 keer bekeken, wat niet superveel is, omdat ook alles in het Nederlands gesproken is.”

Ook zus Merel (15) had snel de smaak te pakken. “Ik was al heel vroeg bezig met mode en alles wat daarbij hoorde”, vertelt Merel. “Toen mijn broer met die filmpjes begon, zag ik een manier om mijn passie voor al die meisjesdingen te delen met andere mensen. Ik vertel over hoe je nagels moet lakken, welke kleren bij mekaar passen en waar ik ze kocht. Maar ik werk ook rond thema’s zoals bijvoorbeeld de seizoenen en de feestdagen. Daarbij decoreer ik dan mijn kamer en geef ook tips. Mijn filmpjes maak ik over het algemeen alleen. Af en toe film ik wel eens op vakantie, maar voornamelijk gaat het dus over de echte meisjesdingen en vlog ik ook heel veel. Ik post ook mijn ‘maandelijkse favorieten’. Dat gaat dan over wat ik die maand leuk vond, welke dingen ik kocht en welke boeken ik mooi vond.”

De filmpjes van Merel zijn een groot succes. Sommige filmpjes worden zelfs 3.500 keer bekeken.

(ADZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier