VIDEO Bekijk de trailer van ‘Engel’, de openingsfilm van het filmfestival in Oostende

Redactie KW

Het boek van Dimitri Verhulst waarop de film is gebaseerd, is geïnspireerd door het – mogelijke -verhaal van de laatste dagen in het leven van wielrenner Frank Vandenbroucke.

CZAR Film en Paradiso Filmed Entertainment lanceren de nieuwe trailer van ‘Engel’, de officiële openingsfilm van Filmfestival Oostende. ‘Engel’ is de derde langspeelfilm van Koen Mortier, gebaseerd op het boek ‘Monoloog van iemand die het gewoon werd tegen zichzelf te praten’ van Dimitri Verhulst. Woensdag waren Koen en Dimitri te gast in Vive le Vélo in Frankrijk, waar de trailer voorgesteld werd en vanaf nu is de trailer ook online te bekijken.

‘Engel’ volgt de ontmoeting van een prostituee, Fae, en de wereldberoemde sportman Thierry. Tijdens zijn vakantie in Senegal wordt hij halsoverkop verliefd op de Afrikaanse schoonheid. Tot Thierry zich onder invloed vreemd begint te gedragen. Wanneer Fae de volgende ochtend ontdekt dat Thierry overleden is, wordt ze, ondanks haar onschuld, gearresteerd. Om verder te kunnen met haar leven, moet ze terug naar de kamer waar het allemaal begon.

De cast bestaat uit Vincent Rottiers (‘Dheepan’, ‘Le monde nous appartient’), Fatou N’Diaye (‘My Voice’), Paul Bartel (‘Les géants’, ‘Michael Kohlhaas’) en Aïcha Cissé (‘Le Fidèle’). Nicolas Karakatsanis verzorgde de fotografie, Senjan Jansen het geluid,Geert Paredis het decor en Nico Leunen de montage. De muziek is van de Britse groep Soulsavers en Stephan Vanfleteren nam de rol van setfotograaf op zich.

https://www.youtube.com/watch?v=FwsBPXRpGWA

De openingsavond van Filmfestival Oostende vindt op 7 september plaats in zowel Kinepolis Oostende als Kursaal Oostende.