VIDEO Baba Yega draait eerste langspeelfilm in en rond commandobunker in Kemmel

Redactie KW

In en rond de commandobunker op de Kemmelberg in Kemmel wordt momenteel de eerste langspeelfilm van Baba Yega ingeblikt. Baba Yega raakte bekend als winnaar van Belgium’s Got Talent en is intussen razend populair.

“Vergeet alle vorige kinderfilms, met deze prent vinden we de kinderfilm opnieuw uit“, aldus producent en cameraman Emanuel Vanderjeugd van het Antwerpse productiehuis Geronimo.

“Met ons productiehuis waren we al langer aan het uitkijken om een langspeelfilm te maken, tot nu hielden we het vooral bij televisieprogramma’s”, zegt Emanuel Vanderjeugd. “Omdat mijn kinderen grote fan zijn van Baba Yega wou ik daarmee aan de slag.”

Als locatie voor de film koos Vanderjeugd voor de Westhoek en dan vooral voor de commandobunker op de Kemmelberg. “Dat is een speciale plaats om te werken en ik ken die bunker goed. Ik ben van Staden en als jonge gast passeerde ik hier vaak bij het trainen voor een triatlon. Het leek me dan ook de perfecte locatie voor de ondergrondse duistere wereld van personage Cordelia, waar ze de kinderen opnieuw discipline bijbrengt.”

https://www.youtube.com/watch?v=q2f79ym805g

Het productiehuis wil met een voor het maken van een film beperkt budget, een half miljoen euro, toch kwaliteit leveren. “Zo proberen we heel wat speciale effecten in de prent te stoppen en werken we met topacteurs.” Dat zijn onder meer Rik Verheye, Tom Audenaert, Barbara Sarafian, Joke Devynck, Marc Van Eeghem, Adja Fassa, Sven Van der Linden en 25 figuranten.

VIDEO Baba Yega draait eerste langspeelfilm in en rond commandobunker in Kemmel

VIDEO Baba Yega draait eerste langspeelfilm in en rond commandobunker in Kemmel

In de film verdwijnt één van de vijf Baba’s van de aardbodem en moeten zijn vrienden hem terugvinden. Daarbij nemen ze het op tegen de kwaadaardige Cordelia Zen, die alle kinderen van hun spontaniteit en levensvreugde probeert te bestelen. “Heel de film speelt zich af in de Westhoek. De meeste scenes zijn gedraaid in de bunker, maar het is de bedoeling om ook het mooie landschap van Heuvelland te tonen.” De film komt uit in de paasvakantie.

(CMW/EF/TP)