Victor uit Harelbeke als eerste in De Stoel

© LO
Redactie KW

De Stoel is terug van weggeweest! Geen 1000 zonnen deze zomer, maar De stoel trekt wél door Vlaanderen. Vrijdagavond was de stoel te gast aan de St. Ritakerk in Harelbeke.

Elke dag zie je na het weerbericht op Eén waar De Stoel is neergestreken. Grijp het juiste voorwerp vast, rep je naar De Stoel, en als je er als eerste in zit win jij een reis. Kijk alvast nu maandagavond op Eén. Dan zie je de 10-jarige Victor Deboeuf uit Bleekput in Harelbeke naar ‘De stoel’ rennen.

Victor won een reis voor twee personen naar de Canarische Eilanden. Zijn ouders, Bruno Deboeuf en mama Charlot Soete hadden goed geluisterd naar Radio 2 die een tip gaf. In hun wagen lagen heel wat ‘kerkattributen’ waaronder Victors doopkaars. Victor werd getipt door papa Bruno die thuis was gebleven.

Victor tijdens het interview met papa Bruno, mama Charlot en zusje Juliette.
Victor tijdens het interview met papa Bruno, mama Charlot en zusje Juliette.© LO

Victor moest enkel maar de doopkaars nemen en rennen naar de zijkant van de St. Ritakerk. In een mum van tijd renden ook tientallen anderen met een kaars naar de kerk, maar Victor was de eerste. Ruim 90 aanwezigen, al dan niet met kaars in de hand, werden achteraf bedankt met een ijsje en konden nog lang napraten over De Stoel. De VRT crew was opgetogen over zo’n grote opkomst.

(LO/foto LO)