Verleidster Manouh: “Wildvreemde mannen sturen me via Facebook de gekste voorstellen”

Philippe Verhaest

22 lentes jong, omschreven als ‘de roodharige furie’ en afkomstig uit Sint-Eloois-Winkel: maak kennis met Manou D’haeyere. Tenzij je deze week ‘Temptation Island’ zag, dan héb je dat al voor een stukje gedaan…

Vandaag vertelt ze in De Weekbode Roeselare en Izegem honderduit over haar avonturen – nog niet over haar avontuurtjés – op het eiland der verleiding. Om te beginnen: waarom ze besloot deel te nemen. “Vorig jaar zeiden mijn collega’s me dat ik me als verleidster moest opgeven voor het nieuwe seizoen. Ik dacht er het mijne van en gaf maar weinig repliek, wat zij als een stilzwijgende toestemming beschouwden”, glimlacht ze. Manouhs collega’s schreven een stevige brief aan de programmamakers. “Ze omschreven me als de perfecte verleidster en dat maakte blijkbaar indruk…”

“Ik trek getrouwde mannen aan”

Haar ouders moesten toch even slikken toen ze hen het nieuws vertelde, maar Manouh vindt het achteraf bekeken niet vreemd dat het oog van de programmamakers op haar viel. “Voor de een of andere reden vallen vaak getrouwde mannen of kerels met een vriendin op me”, lacht ze. “Maar ik ga daar nooit te ver in. In het echte leven ben ik geen hartenbreekster. Ik heb zelf al twee langere relaties achter de rug. Ik ben wel enkele keren geschrokken van sommige van mijn uitspraken. De befaamde West-Vlaamse uitdrukking rost bloed…, bijvoorbeeld. Die was ik ondertussen compleet vergeten.”

En hoewel ze er zeker van is dat ze goed uit het programma zal komen, wapent ze zich toch voor harde reacties. “Want die komen er sowieso. Ik ben nu al gestopt met reacties te lezen op sociale media. Veel mensen zien je daar niet als een mens, maar als een object. Ik hoop enkel dat ik niet het etiket van mannenverslindster opgeplakt krijg, want dat ben ik hoegenaamd niet. Sinds het bekend raakte dat ik deelneem, krijg ik dagelijks Facebookberichten van wildvreemde mannen met de gekste voorstellen. Ik antwoord elke keer opnieuw beleefd en leg alles naast me neer. Ik ben geen slet, hé.”

‘Temptation Island’, elke woensdagavond om 20.35 uur op Vijf.

(PVH – Foto Frank)