Verjonging in bestuur en trommelkorps Hoger Op

Het trommelkorps van Hoger Op onderging een welgekomen verjonging. We zien v.l.n.r. Rita Poublon, Juliana Buggenhout, Jasper Smith, Gregory Pilet, Jade Smith, Ingrid Berghman, Victor Deraedt, Lutgart Boone, Simon Deraedt, Francine Bracquez, Tiede Herrewyn, Jozefien Penet, Robin Verhelst, Lowie Malfait, Jasper Van Acker en Johny Salembier. (foto KLD)
Redactie KW

Er waait een nieuwe wind door de Koninklijke Muziekmaatschappij Hoger Op. Onlangs kreeg de vereniging er drie bestuursleden bij en het trommelkorps kent een welgekomen bloei. Maar ook binnen de verschillende secties van de blazersgroep is er nood aan vers bloed om de continuïteit te verzekeren.

De Koninklijke Muziekmaatschappij Hoger Op wil dankzij nieuwe impulsen zijn ledenaantal weer aanzwengelen. Matthias Averbeke, Rik Syoen en Kurt Lapere hebben de bestaande bestuursploeg vervoegd en moeten in de toekomst vooral voor nieuwe ideeën gaan zorgen. In één adem wil de vereniging ook werk maken van een verjonging van zijn actief ledenbestand. Door de geringe interesse van jongeren in dit soort van vrijetijdsbesteding en het ruime aanbod van andere naschoolse activiteiten, is dat geen eenvoudige klus.

Kaart van de jeugd

Vroeger weerklonk fanfaremuziek in zowat alle dorpen en steden. Meespelen in de dorpsfanfare was voor kinderen meestal de enige manier om even het huis uit te zijn. Tegenwoordig komt groepsmusiceren vaak op de laatste plaats te staan. Veel muziekverenigingen voeren een verbeten strijd tegen de perceptie als zou spelen in de fanfare of de harmonie niet meer van deze tijd zijn en willen maar al te graag dat oubollige imago van zich afgooien. Ook bij Hoger Op staan er vandaag mooie bewerkingen van klassieke muziekstukken op de pupiter, bekende filmmuziek en hedendaags werk dat best wel tot de verbeelding spreekt.

Elke jongere die bij ons wil komen spelen, kan een muziekinstrument in bruikleen krijgen

Voorzitter Rudi Jaecques beseft dat de vereniging maar kan overleven als er wordt verjongd. Daarom wordt nu volop de kaart van de jeugd getrokken. “Elke jongere die bij ons wil komen spelen, kan in functie van beschikbaarheid een muziekinstrument in bruikleen krijgen. Dat kan een trompet of een saxofoon zijn of een ander blaasinstrument of een trommel. Er moet geen lidgeld betaald worden. Voor kinderen die geen muziekervaring hebben, doen we het nodige om hen daarmee vertrouwd te maken. We proberen zoveel mogelijk een sfeer te creëren waarin iedereen zich thuis voelt. Dit najaar nemen we onze intrek in een gloednieuw repetitielokaal in de Pollaertstraat.”

Superleuk

Het trommelkorps zit alvast in een positieve flow. Instructeur Robin Verhelst mocht onlangs vijf nieuwe, jonge trommelaars verwelkomen, een broodnodige versterking voor deze groep. Victor en Simon Deraedt, Lowie Malfait, Tiede Herrewyn en Gregroy Pilet zijn bijzonder enthousiast. “Het is leuk om naar de repetities te komen. Wij vinden het leuk omdat Robin een toffe leraar is en omdat het een hele goede groep is. We kijken ernaar uit om met de hele bende binnen een paar maanden ons eerste optreden te doen tijdens de Blankaartstoet in Woumen”, klinkt het bij de broertjes Victor en Simon Deraedt.

Ook Lowie Malfait gaat graag naar de repetities en zal straks trots voor de eerste keer meestappen door het dorp. “Ik vind het superleuk om samen met mijn vrienden van de klas naar de trommelrepetities te gaan. Robin maakt het plezant voor iedereen. Ik vind het heel leuk dat ik binnenkort op stap kan met het muziekkorps waar mijn mama en papa ook in meespelen.”

Wie de muzikanten graag eens aan het werk ziet, is elke dinsdagavond welkom in het muzieklokaal in de oude jongensschool langs de Woumenweg. Het trommelkorps repeteert er van 19 tot 20 uur, het muziekkorps van 20 tot 22 uur. Wie interesse heeft om zich aan te sluiten, kan contact opnemen met secretaris Robrecht Devos via 0486 83 87 97. De vereniging is ook terug te vinden op Facebook.

(KLD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier