Ventilateur loopt zichzelf achterna in filmische videoclip bij debuutsingle

Redactie KW

Sinds ongeveer een jaar creëert Ventilateur met zijn drieën muziek. De band bestaat uit Daan Soenens (gitaar), Jasper Hollevoet (bas) en Iben Stalpaert (drums). Soenens en Hollevoet maken ook deel uit van Sunflower, het Brugse vijftal dat de jongste editie van de talentenjacht Westtalent op zijn naam schreef.

Ventilateur combineert rock, jazz en fusion om naar eigen zeggen “een instrumentaal een krachtig geluid neer te poten dat elk moment kan wisselen tussen zweverige soundscapes, potige ritmes en wervelende licks”. Liveshows worden steevast opgesmukt door improvisatie. Hiermee breit de band haar nummers aan elkaar.

Anderhalve week voor de release van hun titelloze debuut-ep geeft Ventilateur zijn debuutsingle prijs. De intro van ‘Josephine’ wordt voortgedreven door een staccato baslijn, maar naarmate het nummer evolueert komt de gitaar prominenter in het geluidsbeeld en zijn er ook schaarse, vervormde vocalen. Kenmerkend zijn de op elkaar volgende tempowisselingen. De filmische videoclip werd geregisseerd door Vibe Stalpaert, zus van drummer Iben.

(Lees verder onder de video)

https://www.youtube.com/watch?v=https://www.youtube.com/watch?time_continue=29&v=t_OZjAiahlQ

Op vrijdag 22 maart stelt Ventilateur zijn eerste ep live voor in Snuffel Hostel, Ezelstraat 42 in Brugge. Het drietal is ook geselecteerd voor de twintigste editie van Verse Vis, het muziekconcours van muziekclub De Zwerver. Dit evenement vindt op zaterdag 30 maart in Leffinge plaats.

(SVV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier