Veilinghuis Christie’s denkt na over permanent filiaal in Knokke

Anthony Wittesaele en Patrick Hofstetter. © DM
Redactie KW

Christie’s, ‘s werelds bekendste veilinghuis, was donderdag te gast in hotel Memlinc in Knokke ter hoogte van Place M’as tu vu. Tijdens een exclusieve taxatiedag kon men in de voormiddag horloges laten schatten op hun waarde en in de namiddag sierraden en goud.

“Het is de bedoeling dat Christie’s de volgende maanden op regelmatige basis zitdag houdt in Knokke. Op termijn wil het veilinghuis bekijken of de mogelijkheid bestaat om in Knokke permanent een schattingshuis te open. Het is voor onze gemeente alvast een eer om een veilinghuis als Christie’s over de vloer te krijgen. Vorig jaar realiseerde het veilinghuis 7 miljard omzet“, aldus schepen Anthony Wittesaele die als eerste aan de beurt was om een Omega-uurwerk van zijn overleden vader te laten schatten.

“Het horloge wordt op 6.000 euro geschat maar voor mij is de emotionele waarde veel groter”, wist de schepen. “Met Christie’s hebben we goede contacten in Knokke. Als veilinghuis hadden we het gevoel dat we hier moesten zijn“, aldus verantwoordelijke Patrick Hofstetter. Zowel de voor- als de namiddagsessie was alvast volgeboekt.

(DM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier