Veerle Baetens krijgt tweede ster op Oostendse Walk of Fame

Redactie KW

De actrice krijgt die voor haar rol in ‘Un début prometteur’.

Veerle Baetens was maandagavond te gast op Filmfestival Oostende om haar nieuwste film in avant-première voor te stellen: ‘Un début prometteur’ van regisseur Emma Luchini. Voor haar prominente rol in de Franse film mocht ze in aanwezigheid van de Oostendse staatssecretaris Bart Tommelein een ster onthullen op de Walk of Fame op de zeedijk.

Festivaldirecteur Peter Craeymeersch sprak lovende woorden over Veerle Baetens voor haar internationale doorbraak. “Maar ik zal nog in Vlaamse films spelen ook, hoor. Want er zit hier ongelooflijk veel talent”, reageerde Baetens lachend nuchter. Voor de actrice is het al haar tweede ster op de zeedijk in Oostende. In 2013 onthulde ze al een exemplaar, voor haar Ensor als ‘beste actrice’ in de film The Broken Circle Breakdown.

Ze doet daarmee even goed als Matthias Schoenaerts, die eveneens internationaal aan het doorbreken is. Schoenaerts komt dinsdag op het filmfestival zijn nieuwste film ‘Maryland’ voorstellen. Hij zal er ook een Ensor voor ‘Outstanding Achievement’ ontvangen.

(DJ – Foto DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier