Er nemen dit keer opnieuw veertien clubs en verenigingen deel. Nieuwkomers waren duikclub De Piraten en de vzw O2, een instelling Bijzondere Jeugdzorg in de Speiestraat. De fanclub Alexander Kristoff en de jeugdbrandweer haakten af. De deelnemers verkochten in houten chalets spijs en drank ten voordele van hun werking.

Burgemeester Youro Casier stak in het gezelschap van de Belleman, de Tabaksfee en haar eredames het vuur voor de kerstboomverbranding aan. De brandweer was ter plaatse. Het ging om een organisatie vanuit de jeugddienst en het stadsbestuur Wervik. Voor de nieuwe jeugdconsulent Rein De Jongh was het zijn vuurdoop. Letterlijk en figuurlijk. "Nu doe ik de organisatie nog samen met Renzo Demeulenaere", aldus Rein. "Er stonden twee verenigingen op de wachtlijst. Dat kwam dus goed uit want zo stond het mooi vol."

Terwijl in andere gemeenten kerstboomverbrandingen omwille van het milieu zijn geschrapt, blijft de grensstad de traditie trouw. "Het is ook een stuk folklore", aldus Renzo Demeulenaere. "De aanvoer van kerstbomen was zeker niet minder dan vorig jaar."

Deze gezinnen klinken alvast op het nieuwe jaar tijdens de kerstboomverbranding. Vlnr.: Charlotte Devrekere, Koen Joye, Maarten De Raeymaecker, Nele en Eve Leleu en Jasper Nolf. © LVW

De gepensioneerde stadsambtenaar Freddy Stragier zorgde omstreeks acht uur voor het vuurwerk. "Vorig jaar viel het vuurwerk vroeger", aldus Freddy. "Nu niet en dat vond ik beter. De kerstboomverbranding brengt veel mensen samen en dat is het voornaamste."

Nieuw dit keer was de dj. Na vele jaren dj Willy koos men nu voor dj Br3in3 (Bryan Capelle) uit Geluwe.

(EDB - Foto's LV)