Veel belangstelling voor BoEgie woEgie kunstenfestival in Menen

© NV
Redactie KW

Zaterdag kreeg het ‘boEgie woEgie kunstenfestival’ voor zijn derde editie onderdak in het CC De Steiger. Daar werd de gezelligheid van de allereerste editie terug gevonden en het aanwezige publiek kon dit absoluut smaken.

Het aanbod van poëzie, muziek, beeldende kunst, dans, beeld, literatuur en architectuur werd van 14 uur tot 2 uur verdeeld in de verschillende ruimtes van het culturele centrum zoals de bibliotheek, de studio, de tentoonstellingszaal, enz… De bezoekers konden zich tussen de vele verschillende acts en optredens door verpozen aan de bar boven die doorlopend toegankelijk was. Jozef Deleu opende het hele gebeuren met een bloemlezing uit de betere poëzie. Voor het Boegieteam was het al van in het begin de bedoeling om de mensen telkens iets nieuws te te laten ontdekken. Daar zijn ze dit jaar alvast zeker in geslaagd.

Veel belangstelling voor BoEgie woEgie kunstenfestival in Menen
© NV

Geertje Decock (22) uit Harelbeke bracht zaterdag haar beste vriendin Elien Dejaeger (21) van Herzele mee naar het festival. “We zitten samen in de klas sociaal cultureel werk en we zijn dan ook héél blij om hier aanwezig te zijn om deze vele verschillende kunsttak acts ter mogen zien. We gaan hier zelf uit sympathie als vrijwilliger zelf nog een ‘shiftje’ draaien”, zegt Geertje. “Het is in ieder geval een héél tof concept. Een beetje meer reclame is zeker welkom opdat dit ieder jaar zou mogen plaatsvonden”, besluit Elien.

Veel belangstelling voor BoEgie woEgie kunstenfestival in Menen
© NV

Na de muzikale prestatie van één van de DJ’s komen we uit Wevelgem, Lauwe en Menen Hanne Fatah, Emile Lowahie en Victor Lemonnier tegen. “We hebben net een DJ set meegemaakt en het was zowel mooi als héél bizar“, lacht Emile. “Veel artiesten kennen we vandaag niet, maar dat is zeker niet erg want we zullen ze allemaal leren kennen wat ook de bedoeling is van het festival”, weet Victor. “Het is een tof idee om dit te organiseren. Onze voorkeur gaat eerder naar de muzikale acts, maar we kunnen nog van alles bijleren vandaag”, besluit Hanne.

(NV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier