Vanop twintig zitbanken in Ieper kan je naar unieke verhalen luisteren

Vanop 20 verschillende zitbanken kan je naar verschillende verhalen luisteren. © Stad Ieper
Redactie KW

Opendoek lanceerde een splinternieuw podcasttheaterproject dat over heel Vlaanderen en Brussel te beluisteren valt, vanop een bankje! Ook in Ieper kan je op een zitbankje genieten van een goed verhaal, terwijl je uitrust van je wandeling.

In de podcast ‘Het Bankje’ ben je als toevallige voorbijganger getuige van de meest intieme, bizarre of aangrijpende dialogen die zich eventueel hebben afgespeeld op de plek waar je zit. Op 20 zitbanken verspreid in Ieper werd een QR-code aangebracht. Voorbijgangers die de code scannen, krijgen een verhaal te horen. Dit zomers project, bedacht door Wim Chielens, brengt verschillende disciplines uit de amateurkunsten samen: theatermakers en acteurs, schrijvers en visueel-grafische talenten. Alles samen hebben meer dan 100 amateurkunstenaars meegewerkt aan de podcast met 20 verschillende dialogen.

Podcasttheaterproject

“Ook het amateurtheater lijdt zwaar onder de coronacrisis”, vertelt schepen Valentijn Despeghel (SP.A). “Met dit zomerproject wil stad Ieper tonen dat amateurkunsten voor ons belangrijk zijn. Door het wegvallen van heel wat zomeractiviteiten en grotere culturele evenementen in onze stad is het des te belangrijker om te blijven inzetten op kleinschalige cultuurprojecten. Dit podcasttheaterproject is een fantastisch voorbeeld van hoe je theater toch kunt beleven zonder in een theaterzaal aanwezig te zijn.”

Nog 5 extra

Er werd een wandeltocht uitgestippeld. Deze wandeling start in het Le Touquetpark en loopt over de Binnenvestingen via het voormalig openluchtzwembad en via het Astridpark terug naar het Le Touquetpark. Deze wandeltocht is 4,75 km lang. Er zijn onderweg 20 bankjes met QR-codes.

Vanaf 1 september komen er nog 5 QR-codes bij op de bankjes die in de pop-uptuin nabij Het Perron worden geplaatst. De QR-code scan je met je smartphone en je hoort meteen een origineel gesprek tussen twee mensen. De podcasts zijn te beluisteren tot 30 september.

(EG)

Meer informatie over de schrijvers, (stem)acteurs en grafische talenten lees je op www.opendoek.be/hetbankje.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier