Vanaf juli tonen 14 ambassadeurs in één uur tijd de essentie van museum Texture

© gf
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Wie weinig tijd heeft om museum Texture te bezoeken kan dit de hele zomer lang doen in eén uur met een eigen gids. “Misschien smaakt dit ‘proeven van’ wel naar meer”, luidt het.

In Texture, museum over Leie en vlas, ben je makkelijk een halve dag zoet als je echt alles wilt zien, voelen, horen en ontdekken. Heb je niet zoveel tijd? Geen probleem. Vanaf juli ontdek je samen met een van de veertien ambassadeurs in één uur de essentie van het museum. Bovendien doorstaat ‘één uur Texture’ de coronatest en ook dat is aardig meegenomen nu een vakantie in eigen land voor de deur staat.

Roep om meer beleving

Waarom ‘één uur Texture’? De laatste jaren steken nieuwe tendensen in rondleiden de kop op. Denk aan de greeters of slow-art-rondleidingen. Publieksonderzoek van Toerisme Vlaanderen wijst bovendien uit dat jongeren en medioren, 50- tot 65-jarigen, liever zelfstandig een bezoek of daguitstap plannen dan aan te sluiten bij een gegidste toer van twee uur of langer. Ook de roep om meer beleving en interactie is groot. Om ook aantrekkelijk te blijven voor deze doelgroep pakt Texture nu uit met de ambassadeurs. Zij laten je in één uur proeven van het museum. En misschien smaakt dat wel naar meer.

Kleinschaligheid

Texture deed een oproep naar kandidaat-ambassadeurs om bezoekers van het museum een interactieve beleving te bezorgen. Maar liefst 40 personen reageerden op de oproep. Op basis van een vooraf opgesteld profiel werden de kandidaten gescreend en elke kandidaat maakte een proefrondleiding voor een jury. Ten slotte volgden 14 geselecteerden het opleidingstraject, waarbij een professionele coach van Toerisme Vlaanderen hen tips en tools aanreikte om zoveel als mogelijk met hun publiek te connecteren.

Naast de beperking in tijd biedt deze museumtoer nog een ander voordeel, namelijk de kleinschaligheid. De ambassadeur neemt minimum twee en maximum acht personen mee op toer, die door deze kleinschaligheid een gevoel van exclusiviteit ervaren.

Reserveer je ambassadeur zeker twee dagen op voorhand. Dit kan per mail naar texture@kortrijk.be of telefonisch op 056 27 74 70. Wie ‘één uur Texture’ reserveert, betaalt het kortingstarief toegang museum 4 euro plus 3 euro per persoon voor de ambassadeur.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier